In een goede sfeer en met de juiste begeleiding op weg naar je rijbewijs

Ze is hard aan ’t werk, maar zodra de deur open gaat, komt Sophia Bakker achter de balie vandaan. Ze is er altijd, haar man Eric of haar collega Lia, om je informatie te geven of gewoon om een gezellig praatje met je te maken. Dat is één van de kwaliteiten van Verkeersschool Bakker.

Voor iedereen is plaats bij de Verkeersschool. Wil je les krijgen van één instructeur, dan regelen ze dat. Maar wil je liever afwisseling (en daar kiezen de meesten voor: bij het afrijden krijg je immers ook iemand anders), zorgen ze daar ook voor. Wil je veel lessen in de week, zorgen ze dat je vaak mag rijden, heb je niet zo veel tijd, dan plannen ze je minder in. En misschien nog wel het belangrijkste: heb je ADHD, autisme, PPD-NOS, Asperger of iets dergelijks, dan ben je hier ook op de juiste plek. “Die mensen denken toch net wat anders dan wij”, legt Sophia uit. “Die instructeur gaat naar verschillende cursussen zodat ie weet hoe hij op de juiste manier lesgeeft.” Dit geldt ook voor faalangstige leerlingen, de instructeurs proberen je zo goed mogelijk op je gemak te stellen.

En als je al wat ouder bent, ben je ook welkom. “Laatst was hier een oudere vrouw van 80 jaar, van wie haar man pas was overleden. Hij reed altijd, zelf durfde ze niet zo goed. Dus hebben we met haar geoefend, zodat ze zelf weer overal heen durfde te rijden.” Ook mensen die BE hebben (dat kreeg men dat er vroeger ,,gratis’’ bij) en niet met bijvoorbeeld een caravan overweg kunnen of durven, kunnen gerust langskomen om wat handigheidjes onder de knie te krijgen, zodat ze veilig en vertrouwd op weg kunnen.

Ruimte voor theorielessen
Je kunt bij Verkeersschool Bakker je auto-, brommer- en motorrijbewijs halen, daarnaast kun je leren te rijden met aanhanger en ook voor automaatles kun je bij hun terecht. Voor wie wil, staat er een simulator in de zaak. Achterin is een ruimte met een paar grote tafels met stoelen eromheen. Het ziet er gezelliger uit dan in een klaslokaal, maar het is duidelijk dat je in deze ruimte komt om iets te leren. Alle verkeersborden zijn afgebeeld, met uiteraard de uitleg erbij. Hier worden theorielessen gegeven.

Als je je de theorielessen hebt gevolgd, ga je ook met de hele groep naar je theorie-examen. Dat is ook handig voor de ouders, die hoeven geen vrij te nemen.” De leerlingen van instructeur Bas hebben geluk. “Hij maakt altijd een deal met zijn groep: slagen ze allemaal, dan trakteert hij op chocolade bollen.”

Van één auto in 1991, naar een Verkeersschool met alles erop en eraan
“Wij hebben zes auto’s rijden”, zegt Sophia als ze uitlegt wat er in hun Verkeersschool allemaal kan. Haar man Eric begon in 1991 (in Herpt) met de rijschool. “Hij begon met één auto en toen ie dat eenmaal had opgebouwd, ging het bedrijf groeien. Er kwamen motoren bij, je kon ook lessen met aanhanger en later kwam er ook nog een tweede auto.” Dat werd steeds meer en meer. In 2013 besloot het echtpaar het bedrijf te verhuizen naar Vlijmen.

Van plannen tot helmen bestellen
Sophia geeft zelf geen rijlessen, maar doet alles wat ook nog moet en waar mensen vaak niet aan denken. Dit doet ze niet alleen, maar samen met een collega. Sophia (of haar collega) is altijd aanwezig in de zaak op ’t Plein. Ze hebben altijd tijd voor de klanten. “Het belangrijkste is dat ik me bezig houd met de planning. Je kent het wel, die roosters op school veranderen om de zoveel tijd en daar zit best wat tijd in.”

Duidelijk is dat de combinatie van Eric, Sophia en Lia in de zaak en de andere instructeurs op de weg, inclusief Eric zelf uiteraard, zorgt voor een goede sfeer en begeleiding op weg naar je rijbewijs.

Verkeersschool Bakker
Plein 5a
5251 AS Vlijmen
073-8889900
WebsiteFacebook

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen