Huishoudelijk Hulp Toelage

Bent u inwoner van Heusden en heeft u behoefte aan hulp bij het huishouden, dan kunt u ook in 2016 een beroep doen op de Huishoudelijke Hulp Toelage.

De Huishoudelijke Hulp Toelage is een bijdrage in het uurtarief van huishoudelijke hulp. De gemeente Heusden draagt € 15,00 bij aan het uurtarief. In 2015 was dat nog € 12,50 per uur. Door de hogere bijdrage van de gemeente, wordt uw eigen bijdrage lager. Het staat de gecontracteerde aanbieders vrij een eigen prijs te bepalen. De bijdrage die u betaalt is maximaal € 9,00 per uur. De Huishoudelijke Hulp Toelage is voorlopig alleen nog in 2016 van kracht.

Voor wie?
De toelage is vooral bedoeld voor de werkgelegenheid van de hulpen. Iedere inwoner die behoefte heeft aan huishoudelijke hulp kan er gebruik van maken. In 2016 kunnen nog rond de 100 huishoudens bediend worden, maar zorg dat u er snel bij bent, want op = op.

Als u hulp bij het huishouden ontvangt via de Wmo kunt u toch gebruik maken van deze regeling. U kunt extra huishoudelijk hulp inkopen voor klussen die niet bij het pakket van een schoon en leefbaar huis horen zoals een grote voorjaarsschoonmaak.

U kunt de huishoudelijk hulp toelage aanvragen via een van de gecontracteerde aanbieders.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen