Expositie textiel!kunst!nu!

Foto:

Textiel als verbeeldingsmateriaal; als bouwsteen en als huid. Textiel is vanuit een rijke traditie uitgegroeid tot een expressief verbeeldingsmateriaal met een eigen zeggingskracht en een eigen vormentaal.

In het centrum voor de kunsten de Aleph is vanaf 21 februari tot en met 30 maart een bijzondere expositie te zien. Deze staat in het teken van de hedendaagse textielkunst en is samengesteld uit recente werken van cursisten van de cursus vormgeving in textiel. Deze cursus wordt 1 x per maand gegeven op donderdag van 11.00 tot 14.00 uur. Ook is er werk te zien vanuit de zomerwerkweken.

Jubileumjaar
Docent van de cursus vormgeving in textiel is kunstenaar Marianne Verhulst. Voor Marianne en de Aleph is dit jaar een jubileumjaar. Want – gedreven door haar passie voor textiel – geeft Marianne al 35 jaar les bij de Aleph. Lessen die al 35 jaar inspirerend en vernieuwend zijn en geliefd bij de vele textielkunstbeoefenaars in onze gemeente en ver daarbuiten.

Opening en korte workshops
Bezoekers zijn van harte welkom bij de opening van de tentoonstelling op zondag 21 februari om 14.00 uur door Laura Hoek, afdelingshoofd beeldend van de Aleph. Voor wie graag wil kennismaken met een aantal ‘technieken’ is de mogelijkheid om deel te nemen aan korte workshops.

Tijdens de openingsmiddag op 21 februari van 15.00 tot 16.00 uur kan worden gekozen tussen vrij borduren op zijde met gessoafdruk, ruimtelijk vormen met papier of het maken van een ‘schatkistje’.

Op donderdag 17 maart van 14.30 tot 15.30 zijn er workshops monoprint en vrij borduren. Het thema van de workshops is Jeroen Bosch. De kosten per workshop zijn 5,- euro inclusief materialen.

De expositie is te zien vanaf 21 februari tot en met 30 maart 2016 tijdens de openingstijden van kunstencentrum de Aleph, Grotestraat 65 in Drunen. Inlichtingen: tel. 0416 320500 of www.de-aleph.nl

kaart textiel.indd

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen