[Blog] De Afvalrace: Bianca daagt iedereen uit om ook eens mee te doen

Foto:

Blog 23 van Bianca: Deze week gaat mijn blog over hoe ik ben begonnen met trainen en hoe het nu gaat.

Mijn eerste training was erg zwaar. Hier kom je er pas achter wat je allemaal NIET gebruikt aan spieren. Ik wist nog niet eens dat ik er zoveel had. In het begin was het dan ook regelmatig spierpijn kweken. Naar mate de tijd vorderde en mijn spierpijn minder werd ging en gaan de trainingen steeds beter. Tijdens de start van de eerste trainingen ging het allemaal wat moeizaam. Alles deed pijn, voor mijn gevoel duurde de trainingen en work outs ook erg lang. Dit komt natuurlijk omdat mijn lichaam nog niets gewend was. Wat een aanslag wat dat.

Na een aantal weken begon ik te merken dat het steeds makkelijker ging. De oefeningen gingen steeds vloeiender en ik voelde minder spierpijn. Fijn, dit betekende dat mijn lichaam het steeds beter ging doen en gewend raakte aan het sporten. Tijdens de start hebben we een programma gemaakt met oefeningen. Nu is het niet zo dat we voor iedere dag of week een ander schema hebben. Voor de krachttraining wel. Er zijn genoeg oefeningen die we kunnen combineren of wisselen zodat de trainingen niet steeds hetzelfde zijn en dus ook niet saai worden.

Wat het ook erg leuk en afwisselend maakt zijn de bootcamps. Heerlijk naar buiten en daar trainen. Wat je al niet kunt doen in de buitenlucht! Je hebt eigenlijk weinig tot geen materialen nodig om een leuke work out in elkaar te zetten. Als we met Sandra trainen dan gaan we een circuit lopen, rennen en alles wat daar bij hoort om uiteindelijk bekaf maar met een voldaan gevoel te eindigen.

box2
Het verschil in training tussen het begin en nu is qua ritme en hoeveelheid niet veranderd. Wat ik echter wel merk is dat ik er veel plezier en voldoening uithaal. Het gaat me nu allemaal makkelijker af als in het begin. Logisch natuurlijk! En ik voel me al een heel stuk fitter! Als ik weer eens lekker buiten ga trainen dan daag ik jullie allemaal uit om ook eens mee te gaan. Ervaar zelf ook hoe fijn het is om te bewegen! Een voldaan gevoel te hebben als je klaar bent. Je zult versteld staan hoeveel energie je dan hebt! Dit gevoel had ik een aantal maanden geleden totaal niet. Toen was ik blij dat ik na een training op de bank mocht ploffen!

De progressie die ik tot op heden gemaakt is niet alleen het fitter worden en afvallen. Wat ik heb moeten leren is dat ik ook gezonder ben gaan leven. En nee, ik at niet altijd ongezond! Ik heb een aantal dingen aan gepast waardoor ik een nog beter patroon heb kunnen vinden. Nog gezonder! Dat was even wennen maar het is me gelukt!

Nu nog een terugblik van de afgelopen week. Ik heb onder leiding van Jan Maarten een spinning les gehad. Wat is dat afzien! Ook Sandra weet erg goed hoe ze iemand helemaal stuk krijgt! Ook dit was weer een hele pittige training. De rest van de week heb ik mijn trainingsprogramma weer op normaal tempo gevolgd. Ik heb BodyBoxing gedaan met Marie Louise, Joyce en nog een aantal anderen. Dit allemaal onder begeleiding van Erik van Sportcentrum BodyShape. Het was een hele leuke training, Erik bedankt hiervoor!!

Bestel hier je gratis kaarten voor de finaleavond op 1 april in de Voorste Venne! Jij bent er toch zeker ook bij?!

Tot volgende week!!
Bianca
Sponsors-overzicht-Heusden

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen