Straatopera Vliedberg

Foto: Dennis Munninghof

Met een enthousiast team, wordt de Vliedbergse Straatopera genaamd Goudgeorganiseerd.

Annemieke Kamphuis en Margot Vossen zijn de initiatiefneemsters en werken al 10 jaar samen in koorprojecten, Annemieke als dirigent/zangcoach en Margot als regisseur/choreograaf.

De Straatopera gaat over de Vliedberg, op de Vliedberg en met al het talent dat de Vliedberg rijk is. In oktober 2015 zijn de repetities van start gegaan en verlopen prima.  Het verhaal “Goud” is een verhaal over klasseverschillen en onderdrukking, over controle en vrijheid over de macht van het geld en de kracht van het volk.

De cast van de straatopera bestaat uit 12 solisten. Er zijn individuele zangsessies, studiedagen en workshops waar aan hun zang- en spelkwaliteiten wordt gewerkt. Er ontstaan hele mooie dingen en iedereen is enthousiast. Er wordt enthousiast geoefend en gezongen door 60 koorleden. Annemieke, de dirigente, begeleidt dit met verve. Ze heeft voor elk nummer en voor elke stemsoort midifiles ingespeeld, op die manier kan men thuis oefenen.

Het RSO (Regionaal Symfonie Orkest Oss) bestaat uit 55 leden en komt begin april naar de Vliedberg om met de solisten en het koor te repeteren. Ook zijn er accordeonisten van de partij. Danseressen van Studio Max en Jamie en Joni (bekent van Everybody Dance Now) van deThe Motion Creator studeren hun dans in.

Ronald van der Bersselaar bekent als ontwerper van het decor van o.a. de The voice of holland en Guus Meeuwis, heeft het ontwerp van het decor voor zijn rekening genomen. De Kostuumclub is bezig met het vergaren van de juiste kleding en de ploeg decorbouwers hebben hun eerste vergadering achter de rug en gaan binnenkort aan de slag.

Er is nog veel werk te verzetten, de straatopera kan nog steeds vrijwilligers gebruiken die mee kunnen helpen met, o.a. timmeren, zagen of voor op de uitvoering dagen, back-stage, publiek begeleiders, verkeersbegeleiders, etc. etc..

De generale repetitie wordt gehouden op vrijdagavond 8 juli 2016, de avondvoorstelling op zaterdag 9 juli 2016 en de middagvoorstelling op zondag 10 juli 2016.

Wilt u op de hoogte blijven over de vorderingen van de straatopera? Geef u dan op voor de nieuwsbrief, dit kan door een mail te sturen naar [email protected] . Informatie over de straatopera kunt u vinden op de website of facebook 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen