Debat avond over Robotisering

Foto: Pixabay

 

 

De robot kent al vele gedaantes zoals bijvoorbeeld de drone met een camera, de robot grasmaaier en stofzuiger, de servicerobot die steeds meer in de zorg “in dienst” wordt genomen en wat te denken van de (bijna) zelfrijdende auto’s van Tesla en Google? De robot neemt steeds meer een plaats in tussen de mensen.

Robotisering leidt de komende jaren tot heel veel veranderingen. Beroepen en functies verdwijnen of krijgen een geheel andere inhoud en er ontstaan nieuwe beroepen en functies waarvoor andere vaardigheden nodig zijn en daarmee ontstaat weer de behoefte aan nieuwe opleidingen en omscholing.

 

Voor wie?

Deze debatavond vindt plaats voor de inwoners van de Langstraat met interesse voor thema’s die de samenleving raken!  Op de avond belichten twee deskundigen in korte presentaties de toepassing van robotica en schetsen wat de mogelijke consequenties zijn van deze ontwikkelingen en hoe de mens hierop kan inspelen. Daarna volgt het debat tussen de deelnemers onderling en met de inleiders.

Door wie?

Debatplatform de Langstraat is opgezet door vrijwilligers met de overtuiging dat er in de samenleving behoefte bestaat om over allerlei thema’s geïnformeerd te worden en een mening te vormen. Deze debatavond is de 3e bijeenkomst in een succesvolle reeks die in 2015 is gestart.

 

Aanmelden?
Stuur je voor- en achternaam en woonplaats naar [email protected]

De organisatie gebeurt door vrijwilligers. Om die reden wordt een bijdrage van € 5,- gevraagd, te voldoen bij binnenkomst. Dit is inclusief twee consumpties.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen