RKDVC wint weer

Op een mooie zonnige zondag, waarbij de temperatuur in Tilburg boven de 20 graden uitkwam, speelde RKDVC tegen de hekkensluiter LONGA. Vooraf waren er daarmee kansen om weer een overwinning in de wacht te slepen. Op een sportcomplex, dat behoorlijk werd verbouwd en vernieuwd, werd gespeeld op nieuwe kunstgrasmat (met veel heel korrels!).

Na de aftrap voor de wedstrijd liet RKDVC LONGA het spel maken. LONGA nam het initiatief en had zeker in de eerste 20 minuten het betere spel. In de 2e minuut werd het doel van Jordan Levy goed onder schot genomen door LONGA. Hij stond op de goede plaats om de bal tot corner te verwerken.  RKDVC kon er in de beginfase niet lekker uitkomen. Passes voor een goede aanval kwamen niet lekker aan en echt gevaarlijk waren we nog niet. Hoewel in de 8e minuut een leuke aanval werd opgezet die nog net door een LONGA verdediger weggewerkt kon worden. Ook LONGA kon niet echt gevaarlijk worden in de eerste 20 minuten. Een vrije trap van LONGA op ca 35 meter van het doel in de 14e minuut trof geen doel. RKDVC kon langzamerhand meer op de helft van LONGA gaan komen tot dat in de 21e minuut de 1-0 voor LONGA viel. Het was een prima aanval over rechts waarbij de nummer 11 van LONGA te veel ruimte kreeg van onze verdediging en de bal in touwen joeg. Jordan was kansloos. RKDVC moest nu wel komen en dat deden ze. Trainer Mo Düzgun  veranderde de opstelling naar 4-4-2 wat meer druk leverde op het doel van LONGA. RKDVC werd ook feller, gaf LONGA minder ruimte en dat leverde al snel een aantal aardige kansen op. Een vrije trap in de 28e minuut valt jammer genoeg niet op de goede plaats. Het duurde tot de 41e minuut tot dat gelijkmaker kwam. Met een mooie aanval over rechts kon Yannick van Zutphen, op aangeven van Osman Aslan, de bal hard in de touwen schieten. Gezien het spelbeeld was de 1-1 verdiend. Deze stand bleek ook de ruststand te zijn.

In de tweede helft kwam Jan Bullens er in voor Marc Buijs en schoof Guus Berens naar de linkerback positie. Er werd goed begonnen aan de 2e helft want diverse mooie aanvallen kwamen tot stand. RKDVC kwam in de 54e minuut op voorsprong uit een mooie aanval over links waarbij Shakeb Ahon Zada een mooi assist gaf aan Yannick die de bal achter de doelman wist te werken en de stand was 1-2. LONGA gaf nog niet op en zette een tandje bij. De verdediging moest diverse keren echt ingrijpen om de gelijkmaker te voorkomen. Guus moest al zeilen bijzetten om de snelle nummer 11 van LONGA het leven moeilijk te maken. In de 62e minuut kreeg Yannick nog een goede kans. De LONGA verdediger werkte de bal bijna het eigen doel in. In de 65e minuut werd de snelle Osman op weg gestuurd door Jan. De bal ging net even te ver voor zich uit en de keeper was er helaas eerder dan Osman. In de 67e minuut liep Shakeb nog tegen een gele kaart aan voor een overtreding. LONGA verhoogde verder de druk en kon in de 76e minuut met een mooi hard afstandschot de 2-2 maken. Een minuut later wist Jordan met zijn topjes van zijn vingers de 3-2 net te voorkomen. RKDVC was dus gewaarschuwd voor het laatste kwartier. Met een snelle uitbraak kon Jan de 2-3 maken. In goede combinatie met Shakeb was de keeper van LONGA kansloos. De buit was echter nog niet binnen. De rug van Damian van Bijnen wist een minuut later een gevaarlijk schot op het doel te voorkomen. Het was voor de toeschouwers die periode nog steeds “billen knijpen”. De verlossing kwam in de allerlaatste minuut. Uit een mooie aanval kon Osman net niet de 2-4 intikken. Jan stond op de goede plaats om dat wel te doen en dit werd de eindstand. De scheidsrechter floot daarna meteen af en had RKDVC een welverdiende overwinning met goed counterwerk binnen!!