RKC Waalwijk vanavond op bezoek bij Jong AJAX

Het team van Peter van den Berg zal vanavond op De Toekomst proberen het positieve gevoel van het laatste deel van dit seizoen vast te houden.

De Waalwijkers zijn inmiddels van de laatste plaats af en zullen in Amsterdam proberen om het gat met Oss te behouden en indien mogelijk te vergroten. Om dit zelf in de hand te houden moet het dus zorgen voor een goed resultaat tegen Jong Ajax.

Afgelopen week wisselde RKC van plaats met de ploeg uit Oss. In een rechtstreeks duel wonnen de Waalwijkers uiteindelijk met 3-2 door een treffer van Ingo van Weert. Oss zal morgen in eigen huis spelen tegen Telstar, de huidige nummer twaalf.

Het vorige duel tegen Jong Ajax was een enerverende strijd. Voor rust leek de wedstrijd volledig in het slot te zijn gegooid door de ploeg uit Amsterdam. RKC keek bij het rustsignaal tegen een 0-4 achterstand aan. Na rust maakte RKC Waalwijk er echter nog een serieuze wedstrijd van. Dit was vooral te danken aan RKC-spits Rigino Cicilia, die binnen een kwartier drie keer het net wist te vinden. Door deze bevlieging van Cicilia stond het een kwartier voor tijd 3-4. Erg lang heeft de hoop op een goed resultaat daarna echter niet meer geduurd, zo’n tien minuten voor het einde maakte El Azzouzi de beslissende 3-5.

Jong Ajax

De beloften uit Amsterdam staan bekend als een ploeg die vanwege de vele roulaties niet altijd stabiel is, maar wel verrassend uit de hoek kan komen. Zo wisten ze bijvoorbeeld NAC de derde periode titel te ontnemen. Afgelopen week wist de ploeg van hoofdtrainers Stam en Ulderink op bezoek bij koploper Sparta niet te stunten. Door het 3-1 verlies dat door de Amsterdammers geleden werd mochten de Spartanen zich tot kampioen van de Jupiler League kronen.

Afwezig

Peter van den Berg kan over een nagenoeg fitte selectie beschikken in Amsterdam. Alleen Imad Najah en Daan Rienstra zullen niet beschikbaar zijn. Imad werkt nog steeds aan zijn herstel, Daan heeft nog te veel last de blessure die hij overgehouden heeft aan het duel met NAC Breda.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen