Programma verPlAAtSfestijn Drunen 8 mei

Foto: Verplaatsfestijn

Het  Paasfestijn te Drunen heeft dit jaar i.v.m. het slechte weer helaas geen doorgang kunnen vinden.
Gelukkig heeft de organisatie in samenwerking met de gemeente een alternatieve datum kunnen vinden voor dit unieke evenement; zondag 8 mei (Moederdag) vindt nu het Verplaatsfestijn plaats van 11.00 uur tot 17.30 uur
Dankzij een strakke organisatie, medewerking van vele verenigingen en deelname van een zeer groot aantal ondernemers en winkeliers is ook het Verplaatsfestijn GRATIS toegankelijk. Met zoveel attracties en activiteiten is dat welhaast uniek te noemen vandaag de dag.

Nieuw Pasar Malam
In de Hugo de Grootstraat
De 1de editie Pasar Malam (Oosterse jaarmarkt) in Drunen tijdens het Verplaatsfestijn.
op maandag 2e paasdag kan u hier de hele dag heerlijk vertoeven!
De tijden zijn maandag 11:00u – 17:30u.
De pasar is vrij toegankelijk voor iedereen.
Wie zin heeft in ’n dagje uit met volop slenterplezier en die garant staat voor veel markt gezelligheid kan naar dit spektakel.
Hier ontmoeten mensen elkaar onder het genot van een hapje en een drankje.
De Pasar Malam is een sfeervol Oosters/Indische  jaarmarkt met live muziek en entertainers.
De Pasar Malam blijkt vooral een heel gezellig familiefeestje te zijn, nostalgie – tempo doeloe sfeer -vermengt met de hedendaagse Aziatische cultuur.
Uiteraard zal de Indische keuken niet ontbreken, complete authentiek Indische maaltijden en snacks, saté babi of kambing, tjendol, ijs met kelapa mudah.
Vele leuke kramen met een uitgebreid scala aan producten uit verschillende windstreken van de wereld, Azië, Afrika, China, Zuid-Amerika.
Producten als houtsnijwerk, batikstoffen, Indonesische kleding en beelden, prachtige wajangpoppen, Boeddhabeelden, wierook enz. enz.
Tijdens de Pasar Malam is er muziek van Blue Moon en wordt er gedanst door  dansgroep Sekar Ayu een groep van 15 personen met originele dans in uitvoering en kleding, zoals u ook in Indonesië kunt tegenkomen.

Modeshow en gratis bruine benen bij Lingerie Anja van den Berk
Lingerie Anja van den Berk is op zondag 8 mei open met tal van activiteiten!  Vanaf  11 uur laten wij u zien hoe ook u binnen nowtime mooie bruine benen kunt hebben met het zelfbruiningsproduct van Marc Inbane.  Er is een modeshow aan het eind van de Hugo de Grootstraat om 13.30 uur en 15.30 uur tesamen met Shoeby Shop. Onze modellen showen de nieuwste trends in badkleding, beach (flaneer) kleding, accessoires en lingerie. Tussen de shows door hebben we onze  “”levende etalage””.
8 mei is moederdag. Leuk idee om  direct met haar bij ons het kado uit te zoeken. Bij iedere aankoop op deze dag maakt u kans op een leuke prijs!  En natuurlijk   dit alles vergezeld van een hapje en drankje.

Podium bij de Rabobank
Bij de ingang van de Jumbo in de Grotestraat, staat dit jaar het podium van het zangkoor Pocket Rock!t.
Hier vinden ook diverse optredens plaats van o.a. : Drop Dead Gorgeous, Pocket Rockit, Two Dutch, Texas Temptation, dansstudio Urban Stylz, marjorettenkorps Sint Jan en dansschool KIX
Pocket Rock!t
Pocket Rock!t uit Drunen is een poprockkoor bestaande uit 25 dames en opgericht in september 2011. Begin 2012 maakte het grote publiek voor het eerst kennis met deze rock chicks en sindsdien groeit hun succes gestaag. Ze traden op tijdens koorfestivals, charitatieve evenementen, particuliere partijen, lokale en culturele festivals en zelfs in een talkshow. Volgens oprichter Franki Münninghoff dankt het koor haar succes aan het moderne en populaire repertoire. Van P!nk, The Offspring en Coldplay tot Robbie Williams, Gotye en The Ting Tings.
Groot hart Pocket Rock!t noemt zichzelf “The little choir with a big heart” (het kleine koor met het grote hart) omdat ondersteuning van goede doelen met gratis optredens een belangrijk onderdeel van hun werkwijze is. Zo treden ze regelmatig op tijdens evenementen voor de Kankerstichting of Pink Ribbon.
Pocket Rock!t heeft voor veel nummers eigen arrangementen geschreven. “Veel van de nummers die we wilden zingen, waren niet beschikbaar als koorstukken. En als nummers wel beschikbaar waren, waren ze niet altijd geschikt voor vrouwen.
Het poprockkoor staat onder leiding van de jonge, talentvolle Yeattem Wong die aan de Rock Academie in Tilburg afstudeerde in de richting Complete Vocal Technique (Sandolin method).

Urbanstylz
Urbanstylz geeft hiphop lessen aan alle leeftijden en niveau’s . We zijn laagdrempelig & iedereen is welkom.
We bieden een gezellige sfeer, resultaat en LOL, we zijn 1 grote familie aldus Hanneke de eigenaresse van de studio!
Urbanstylz is tevens de dansstudio achter de demoteams: BFresh, BBcrew  B-United en hun nieuwste kids team B-ONE
De dansschool presenteert zich veel op grote wedstrijden op landelijk niveau maar staan op 2e paasdag ook gezellig een middagje in Drunen waar veel van de dansers wonen.
Hou jij van hiphop en ben je benieuwd naar onze demonstraties, kom langs want dansen doe je  met plezier bij UrbanstylZ .

Majorettekorps Sint Jan uit Elshout
Ook dit jaar zullen wij als majorette vereniging te zien zijn. Dit jaar staan wij ter hoogte van de Rabobank en zullen hier demonstraties geven. Voor kinderen groot en klein die het leuk vinden is er ruimte om de sport uit te proberen.
Veel mensen denken dat majorettes alleen lopen op straat voor de drumband, maar niets is minder waar. Om jullie te laten zien wat deze mooie sport inhoud zullen wij onze shows laten zien.

Dansschool KiX
Dansschool KiX geeft swingende optreden tijdens het VerPlaatsfestijn. Dansers en danseressen zullen optreden. Dansschool KiX verzorgt danslessen voor kinderen, jongeren en volwassenen met een groot aanbod van dansstijlen.
Dansschool KiX beschikt over verschillend locaties: Haarsteeg, Vlijmen en Nieuwkuijk. De dansschool is er voor alle leeftijden en alle niveau’s waarbij zoveel mogelijk wordt gekeken dat zij samen op hun eigen niveau in groepsverband kunnen dansen.  KiX vind het erg belangrijk om gezelligheid en vertrouwen te creëren in de danslessen.

Voetbal Dribbelbaan verzorgd door FC Drunen
Op het Raadhuisplein
De voetbal vereniging FC Drunen zal tijdens het VerPlaatsfestijn  aanwezig zijn om uitleg te geven aan geïnteresseerde over onze doelstellingen en opvattingen en hoe de vereniging is georganiseerd.
Ook is er een Voetbal Dribbelbaan aanwezig:
2 deelnemers kunnen gelijktijdig beginnen aan deze strijd. Door met de bal aan de voet te slalommen en zo bij het “einddoel” te komen. Hierbij kunnen verschillend manieren van score of wedstrijd elementen worden uitgevoerd.
-Wie als eerste na het dribbelparcour door het middelste goalgat schiet is winnaar.
-Wie als team de meeste ballen in een bepaalde tijd in het middelste goalgat schiet is winnaar
-Doorloop dribbel: hierbij gaat de deelnemer van een team of individuele deelnemer en mag 1x schieten de volgende deelnemer of teamgenoot mag daarna starten.(hoge doorloopsnelheid)
-Finale spel:Alle deelnemers die gelijke score’s hebben weer tegen elkaar laten dribbelen.

Herohands op het Raadhuisplein in de kiosk rond 17.30 uur
Herohands is december 2013 opgericht door schrijver/zanger/gitarist Erwin Griesheimer. Op dit moment bestaat de band uit 5 muzikanten.
Herohands maakt eigen muziek,  alleen in de Nederlandse taal en doet alles in eigen beheer. De stijl is een mengeling van moderne popmuziek met hier en daar een rock-accent. De nummers gaan over alles wat je in het leven tegen kunt komen.
De financiële opbrengsten van de band gaan naar de gelijknamige stichting  die als doel heeft: “Het helpen van kinderen wáár ook ter wereld.” Deze hulp kan dus heel ver weg terecht komen, maar ook “gewoon” in Nederland.
Herohands wil op haar eigen manier een klein steentje bijdragen aan een betere wereld: Het blij maken van mensen door middel van muziek én het steunen van kinderen die het heel hard nodig hebben!
Onlangs is de band de studio ingegaan en zijn er drie nummers als demo opgenomen. Volgend jaar staat de debuut CD gepland.
Herohands: Mooie Nederlandstalige popmuziek met een grote dosis idealisme!

Ben The Banjoman
Of het nu gaat om een braderie, (week)markt, winkelcentrum, straatfestival of wat voor een gelegenheid dan ook, straatartiest Ben the Banjoman weet er altijd een feestelijk tintje aan te geven. Op zijn paard rijdt hij rond en doet zijn publiek versteld staan! Op ludieke wijze weet hij een ieder te vermaken met echte country toppers, maar ook met bijvoorbeeld een geweldige Nederlandstalige meezinger. Zijn paard geniet ook zichtbaar van de vrolijke, muzikale klanken: het beweegt zich voort al knikkend met het hoofd op het ritme van de muziek! “Mama, hoe kan dat nou?!” is daarbij een veel gehoorde kreet.

Oldtimers
Ook dit jaar zullen er op het Paasfestijn in Drunen een flink aantal oldtimers te zien zijn. Van een oude vrachtwagen tot en met VW Kevers. De een nog mooier als de ander.Vaak zijn de eigenaars jaren bezig met het restaureren van hun voertuig. De ene origineel de ander weer extreem verbouwd. Zo staat er een kever die tot het laatste schroefje origineel is gemaakt maar er staat ook een kever die zo gemaakt is dat ie kan dansen en zelfs op 3 wielen kan rijden. Wie wil deze gekoesterde bolides nouniet bewonderen?!

Kom dit zien  In het centrum van Drunen tijdens het Paasfestijn.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen