Verslag 10e keer NK “Schieten op de Wipboom”

Foto: Sint Joris Gilde

Op zaterdag 25 juni 2016 is het NK voor de jeugd gehouden. Dit jaar waren er bij dit onderdeel 21 schutters, dat waren er 5 meer dan in 2015, dit geeft een stijging te zien van 25%, wat aangeeft dat het Gilde ook de jeugd aanspreekt. De wedstrijd kende redelijke omstandigheden, al begon het met regen. De jeugd maakte er een fanatieke wedstrijd van.

Het jeugdkoppel dat Nederlands Kampioen werd was lid van het Gilde van Sint Joris van Onsenoort en Nieuwkuijk en bestond uit Felina Ophorst en Wessel Groen. Voor Felina was het de 3de en laatste keer dat zij deze titel behaalde, volgend jaar zal zij overgaan naar de volwassenen en mag derhalve dan niet meer meedoen aan de jeugd- kampioenschappen. Felina behaalde ( door de jaren heen) deze kampioenschappen met  verschillende partners, wat een mooie prestatie genoemd mag worden.

Persoonlijk Nederlands Kampioen werd Wessel Groen, ook een van onze jongere jeugdleden, Wessel is ook jeugdlid, en Prins van, het Gilde van Sint Joris van Onsenoort en Nieuwkuijk. Voor hem was dit de 1ste keer dat hij deze titel behaalde.

Op zondag  26 juni 2016 was het de beurt aan de volwassen schutters om te strijden om de felbegeerde titels met de daarbij behorende prijzen (schildjes en/of bekers). Helaas waren er bij dit onderdeel maar 34 viertallen die aan het NK Opgelegd deelnamen. Dit kan verschillende reden hebben, of het Gilde van St. Joris van Onsenoort en Nieuwkuijk is te sterk, maar ook het weer kan zijn invloed gehad hebben. U als lezers mag dit zelf invullen.  Jammer van die daling, immers in 2015 waren er nog 41 4-tallen die om de titel hebben gestreden.

Na de eerste ronde waarin 12 punten geschoten moesten worden, waren er nog 6 4-tallen over. Drie van deze 4-tallen waren van het Gilde van Sint Joris van Onsenoort en Nieuwkuijk. In de eerste “kampronde” gaf het Gilde uit Nieuwkuijk al aan dat zij de meerdere waren. In deze “kampronde” vielen 4 teams af en bleven er 2 van het Gilde St. Joris van Onsenoort en Nieuwkuijk over.

Uiteindelijk werd het Nederlands Kampioenschap, voor 4-tallen, behaald door het team dat bestond uit: Marco, Melissa, Innocans en Adwan de Pinth. Dit was voor de 2e keer dat zij in deze samenstelling met de titel gingen strijken, in 2013 behaalde zij ook de titel Nederlands Kampioen.

Uit handen van  Wethouder Mart van der Poel kregen zij de Kampioensbeker overhandigd. Door deze wethouder, van de Gemeente Heusden, werd bewondering uitgesproken over de sfeer en de beleving tijdens dit Nederlands Kampioenschap.

Persoonlijk Nederlands Kampioen werd Raymond van der Meulen van “Schietvereniging  De Milsbeek” uit Milsbeek. Reserve Nederlands Kampioen werd Adwan de Pinth van het “Gilde Sint Joris van Onsenoort en Nieuwkuijk”.

Koning van dit Kampioenschap werd Michel van Bokhoven van het “Sint Catharinagilde uit Vlijmen”.

Ondanks de slechte weersomstandigheden bij de start van de wedstrijden,  op de zondagmiddag, werd het toch een mooie dag die goed verlopen is. Het gevolg van deze overwinning door ons Gilde, is dat deze wedstrijd in 2017 opnieuw in Nieuwkuijk wordt gehouden. Het is een uitdaging aan de Brabantse Gilden om de gedoodvergde NK “Geweer Schieten op de Wipboom” in 2017 te verslaan. We hopen dat u als lezers weer in grote getale aanwezig kunt zijn.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen