Hoppenbrouwers Nederlands Kampioenschap Mountainbike te Nieuwkuijk.

Foto: Team Brabant 2000

Op 16 en 17 juli 2016 organiseert wielervereniging Team Brabant 2000 het Nederlands Kampioenschap mountainbike te Nieuwkuijk. Met prachtige wedstrijden voor jong en oud om de felbegeerde kampioenstitel.

 De wedstrijden zijn verdeeld over twee dagen: op zaterdag 16 juli staan de masters, amateurs, nieuwelingen en junior meisjes aan de start. Op zondag 17 juli de junioren, de dames elite en de heren elite renners. Bij de dames staat in ieder geval Anne Terpstra aan start en bij de Heren Elite de oud wereldkampioen bij de junioren: Michiel van der Heijden uit Drunen, Rudi van Houts die ons land bij de olympische spelen gaat vertegenwoordigen, maar ook Jeroen Boelen uit Drunen, Bas Peters en Hans Becking.

 De organisatie is er in geslaagd om een mooi en uitdagend wedstrijdparcours te maken op en rond de wielerbaan in Nieuwkuijk. Het parcours is compact, maar ook technisch en aantrekkelijk gemaakt voor het publiek. Onderdelen zoals de rockgarden (rots afdaling), een spectaculaire kombocht en een bomstammenafdaling zijn uitstekend te volgen vanaf het middenterrein dat garant staat voor veel kijkplezier. Op het middenterrein is een terras ingericht met catering, zodat de wedstrijden goed kunnen worden gevolgd.

Het Hoppenbrouwers NK MTB 2016 is naast vele andere sponsoren mede mogelijk gemaakt door de provincie Noord Brabant, Brabant sport en de gemeente Heusden. Om het evenement succesvol te laten verlopen zetten tientallen vrijwilligers zich in om het evenement weer in goede banen te leiden. Vind u het leuk om een steentje bij te dragen tijdens dit grote evenement. Neem dan contact op met de organiserende vereniging [email protected].

De vele mountainbikers in onze omgeving mogen het NK dat in de gemeente Heusden wordt georganiseerd natuurlijk niet missen. Het begint voor de meeste MTB’ers in de Loonse en Drunense duinen met het fietsen van ‘Een rondje duinen’. Een aantal sluit zich aan bij een vereniging zoals Team Brabant 2000 en dan komt deelnemen aan wedstrijden vanzelf.

Voor anderen kan het nu zo ver zijn: de uitdaging om deel te nemen aan een wedstrijd op het parcours van het NK. Zelf een wedstrijd rijden op het NK parcours? Dat kan voor iedereen! De funklasse start zondag ochtend om 9:30. Inschrijven kan via www.NKMTB2016.nl.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen