Om te Janken viert lustrum

Foto: Om te Janken

Het idee speelde al langere tijd bij een aantal dames. Tijdens de Pronkzitting in 2001 gaf het optreden van het gezellige Groot Dwergonisch Mannenkoor de doorslag: er moest ook een gezellig dameskoor komen! En zo geschiedde…smartlappenkoor ‘Om te Janken’ werd opgericht en ging voor het levenslied. De initiatiefneemsters stelden het maximaal aantal zangeressen op 25 en er ontstond al snel een fikse wachtlijst. Want heel veel dames in Drunen wilden maar wát graag ‘meejanken’.

Inmiddels bestaat het koor uit 30 wat oudere meisjes, maar de wachtlijst bestaat nog steeds. Gezelligheid, enthousiasme en spontaniteit kenmerken het koor. Uitgedost in wit/roze bij warm weer en zwart/roze en in de winter. De roze sjaal en grote roos maken het geheel af.

Na de komst van een nieuwe dirigente is er een andere weg ingeslagen. Onder haar leiding en die van de accordeoniste werd het smartlappenkoor een gezelligheidskoor. Minder smartlappen, meer vrolijke meezingers kwamen in het repertoire. Vooral de ‘gouwe ouwetjes’ zijn erg in trek bij het publiek; er wordt uit volle borst meegezongen tijdens optredens.

Hoogstzelden gaan de dames op pad zonder hun lijfdrankje: Schrobbelèr. Voorafgaand aan  een optreden moeten de keeltjes uiteraard gesmeerd worden om tot hoogstaande prestaties te kunnen komen. Hun eigen speciale borrelbeker behoort dan ook tot de standaard uitrusting.

Zaterdag 16 juli vieren de Jankers hun 15-jarig jubileum. Een speciale feestcommissie is al een tijdje in touw om er een onvergetelijke dag van te maken. Het verloop van die dag is voor de dames nog een grote verrassing. Vaststaand feit is wel dat er dan meer gelachen dan gejankt wordt!

Voor een optreden van Om te Janken kunt u contact opnemen via [email protected]

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen