De Heusdense Filmdagen kunnen zomaar een blijvertje worden

Foto: Heusdense Filmdagen

Eindelijk een cultureel evenement in de zomerperiode in Heusden-Vesting. Anders gezegd, een nieuwe uitdaging aan de organisatoren (Muze van de Gouverneur & Het Ravelijn) en aan de inwoners van Heusden en omstreken. Zonder publiek zou het slechts een leuk idee zijn geweest, maar mét publiek kan het een jaarlijks terugkerend evenement worden. Ook de Gemeente Heusden omarmt dit initiatief, want zij steunt dit evenement met projectsubsidie. Laten we er met elkaar een fantastische gebeurtenis van maken!  Er wordt dan ook heel wel wat geboden!

Ruime keuze
Een weekeinde vol mooie-, grappige-, spannende, filmhuis-, familiefilms en documentaires, die bovendien op vier bijzondere locaties worden gedraaid:
Het Gouverneurshuis, Putterstraat 14 – De Republiek, Hoogstraat 4 – WSV Heusden, Maasdijk 3 en in de Jacobatoren op het kasteelterrein aan de Johanna van Brabantstraat. Het is niet alleen voor Heusdenaren maar ook voor toeristen en vakantiegangers en voor de watersporters die Heusden-Vesting bezoeken. Er worden o.a. films vertoond in het havengebouw van de Watersport Vereniging Heusden. Watersporters kunnen zo van hun boot in de haven een filmpje pikken. Voor hen zijn er tenminste twee films om van de te smullen: The Perfect Storm en All is lost.

Voor elk wat wils
De keuze van de films is vooral gebaseerd op toegankelijkheid, kwaliteit en amusementswaarde. Dus: Ook de kinderen komen aan bod zoals bij de familiefilm Le gamin au vélo. Het motto is gezellig samen naar de film op bijzondere locaties. Wanneer je blij wilt worden ga dan naar As it is in Heaven en wil je een spannende thriller dan is La tourneuse de pages een aanrader. En moet het bloedstollend zijn, dan is The Edge jouw film. Zelfs voor fijnproevers zijn er films als Still Life en Das Leben der Anderen.

En wanneer de keuze te moeilijk is, dan kies je gewoon voor twee films per dag. Met een passe-partout kun je twee films bekijken en tussen die twee films genieten van een verrukkelijk mediterrane maaltijd, dat wordt geserveerd in (de boomgaard van) het Gouverneurshuis. De prijs van het passe-partout is € 37,50. Een passepartout moet wel vooraf gereserveerd worden!

De entreeprijs is € 7,50 voor volwassenen en € 5,00 voor kinderen tot 12 jaar.
Voor informatie over alle films kijk op www.muzevandegouverneur.nl
Voor het bestellen van kaarten en passe-partout ga naar www.ravelijnheusden.nl
Kaarten zijn ook op de dag zelf te koop bij de diverse locaties.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen