FC Den Bosch klopt de Graafschap

Foto: FC Den Bosch

FC Den Bosch heef een knappe zege geboekt op De Graafschap. De ‘Superboeren’ werden in eigen huis met 2-1 verslagen na een vroege 1-0 achterstand. Regales scoorde vanaf de penaltystip en Havar bracht de Bossche ploeg in de tweede helft de eerste overwinning van het seizoen door beheerst diagonaal binnen te schieten.

FC Den Bosch begon opnieuw met een jeugdig middenveld door de blessure van Niek Vossebelt. Voor zowel Luuk Brouwers als Zija Azizov was een basisplek ingeruimd. De Bossche selectie begon angstig en slap aan het duel. De vroege tegentreffers tegen Jong PSV leken in de hoofden van de spelers te zitten. Er werden nauwelijks duels gewonnen, er werd te vaak de lange bal gehanteerd en daardoor werd er onnodig balverlies geleden. De Graafschap domineerde en kwam vroeg op voorsprong via Dean Koolhof die slap handelen in de Bossche defensie afstrafte. De gasten uit Doetinchem bleven vervolgens gevaarlijk en hadden een tweede treffer kunnen noteren. Doelman Heemskerk bleek echter meerdere keren een sta-in-de-weg. Na een half uur spelen noteerde FC Den Bosch haar eerste uitgespeelde kans. Santermans kopte in kansrijke positie over. Er werd in die fase meer gecombineerd en dat leverde sporadisch kansjes op voor onder meer Regales. Zijn inzetten verdwenen echter naast het doel.

De Bossche spits bewees even later zijn waarde door een toegekende penalty (hands na een schot van Biemans) onhoudbaar binnen te schieten. Beide ploegen gingen zodoende met een 1-1 stand rusten. Na rust een feller en dominanter FC Den Bosch. Er werd gestreden voor iedere meter en dat leverde, onder de aanmoedigingen van het Bossche publiek, meerdere kansen op. Eerst schoot Biemans in kansrijke positie op de paal en even later schoot Bilate over. Kort daarop kwam de voor FC Den Bosch bevrijdende treffer die later voldoende bleek voor de belangrijke driepunter. Arda Havar speelde zichzelf goed vrij in de zestien en schoot de bal via de Doetinchemse verdediging in het net. Het ‘Heya Den Bosch’ klonk ouderwets vanaf de tribunes.

De Graafschap bracht aanvallende impulsen en zette aan, maar het was FC Den Bosch dat via de counter de eerste kansen op een nieuwe treffer kreeg. Invallers Robinson (in de ploeg gekomen voor Azizov) en debutant Hadouchi (voor Brouwers) waren bij de Bossche tegenstoten betrokken, maar troffen geen doel. Ook De Graafschap werd nog twee keer gevaarlijk via voorzetten vanaf de flanken. Dit leidde tot enkele hachelijke momenten voor het doel van keeper Kees Heemskerk, maar de verdediging hield, onder aanvoering van het Belgische duo Biemans en Santermans stand. Een strijdend FC Den Bosch knokte zich naar een knappe overwinning en mocht drie belangrijke punten bijschrijven.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen