Raku stoken bij Kunstwinkel Op Dreef

08 sep 2016, 14:22 Nieuws
unnamed5
Op zondag 9 oktober is er een workshop Raku stoken, een Japanse stooktechniek voor keramiek (klei), bij Kunstwinkel Op Dreef, Kasteeldreef 33 te Drunen. Raku stoken is een van oorsprong Japanse techniek voor keramiek waarbij het glazuur van een werkstuk (sterk) craqueleert .
Voorafgaand aan het Raku stoken zijn 2 avonden, ma 19 en di. 20 september, gereserveerd om van klei basis werkstukken te maken. Onder begeleiding van keramist Ton van Grunsven gaat de cursist beelden maken. Zowel beginners als gevorderden zijn welkom. Op 9 oktober is het basiswerk gebakken en gaat men o.l.v. Ton van Grunsven spelen met glazuren, ofwel de beelden worden gekleurd. Buiten staat de speciale oven klaar en de hele dag door worden de werkstukken met glazuren gebakken tot een temperatuur van ca. 1000 °C. Een mooi proces waarbij publiek van harte welkom is. Het werkstuk wordt uit de oven gehaald en aan de buitenlucht blootgesteld. Door de snelle afkoeling craqueleert het glazuur. Vervolgens wordt het werkstuk in een zaagselton gelegd. Het zaagsel ontbrandt en veroorzaakt rook. De rook trekt in de craquelé. Een spectaculaire workshop waarbij eeuwenoude technieken helemaal tot leven komen met een prachtig beeld als resultaat!
Op zaterdag 22 oktober is er een workshop glaskralen branden onder leiding van Marise den Hartog van BeAdorable.
Kunstwinkel Op Dreef probeert kunst, kunstenaars en publiek op een laagdrempelige manier dichter bij elkaar te brengen. Plezier in creativiteit en ontdekken staan hierbij centraal. Om dit te realiseren worden er zeer uiteenlopende activiteiten georganiseerd voor particulieren, groepen maar ook voor basisscholen.
Voor meer informatie kunt u kijken op www.kunstwinkelopdreef.nl of mailen naar [email protected]