Bezoek Schutterij Catharina (B) en 1e onderlinge winterkampioenschappen

Foto: Gilde Sint Joris van Onsenoort

Op 19 november 2016 was bij het Gilde Sint Joris van Onsenoort van Nieuwkuijk de Schutterij Sint Catharina  uit Beek, gemeente Bree, België te gast. Zij waren met 17 schutters vertegenwoordigd, hetgeen een mooi aantal was.

Er werd een korte introductie gehouden door de Hoofdman  -Eric Jan van Eggelen- van het Gilde Sint Joris in het Gildehuis, in deze inleiding / introductie werd in het kort de geschiedenis van het Gilde Sint Joris toegelicht. Tevens werd een eerste uitleg gegeven over de wijze van schieten bij ons in Brabant. Iedere schutter van de Schutterij Catharina kreeg een persoonlijke instructie voor het schieten, waarbij uiteengezet werd waar op moet worden gelet, vooral veiligheid is daarbij een belangrijk onderdeel.

Gelukkig waren het allemaal ervaren schutters die het snel begrepen. Dat bleek ook wel uit de eerste resultaten, de “wip” werd vaak geraakt. Na deze eerste kennismaking werd er een kleine onderlinge wedstrijd gehouden over 9 schoten. Er waren twee schutters die de volle score wisten te behalen. Bij het afkampen bleek de jeugdige Tamara Kenis de beste Belgische schutter en dus de winnares. Zij kreeg uit handen van de Hoofdman van het Gilde Sint Joris een Koningskruis omgehangen met natuurlijke de hartelijke felicitaties.
Na deze wedstrijd werd er nog gezellig na nagepraat in het Gildehuis en de ervaringen gedeeld.

Eén van de gasten, Kevin Kenis van de Schutterij Sint Catharina, deed daarna nog mee met de 1e onderlinge wedstijd van het Gilde Sint Joris voor het Winterkampioenschap die op deze dag werd gehouden. Kevin liet meteen zien dat hij de instructie goed begrepen had. Hij schoot de maximale score van 24 punten. Een prima prestatie.

Al met al kijken beide verenigingen terug op een geslaagde ontmoeting, die een vervolg krijgt op 1ste Pinksterdag, 4 juni 2017 in Beek, als daar een Bondsfeest (Gildendag) wordt georganiseerd. Het Gilde Sint Joris werd daar zaterdag voor uitgenodigd. Beide verenigingen spraken vervolgens uit om deze ontmoeting een jaarlijks terugkerend karakter te geven.
Dat het een geslaagde ontmoeting was blijkt uit onderstaand citaat, dat wij als dank kregen toegezonden van onze gasten uit Beek.

“Hartelijk dank voor de warme en gezellige ontvangst van de leden van de Schutterij Sint Catharina. We hebben de hele namiddag genoten en op de terugweg was iedereen het er over eens: Dit moet een jaarlijkse traditie worden. We kijken dan ook uit naar onze volgende ontmoeting in Beek.

Met vriendelijke groeten,

Chris en de alle aanwezige schutters”

Mocht u na het lezen van dit artikel geïnteresseerd zijn geraakt in ons Gilde dan bent u van harte welkom op een van onze onderlinge wedstrijden op ons  Gilde terrein aan de Meerdijk nabij de Emmamolen in Nieuwkuijk. Naast het schieten op de “wip” worden er ook regelmatig wedstrijden gehouden op de binnenbaan waarbij met de luchtbuks geschoten kan worden, ook hebben we onze regelmatige kaartavonden waar gerikt en gejokerd kan worden, ook hier bent u een genode gast.

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen