Lezing Siergrassen bij Groei & Bloei De Langstraat

Foto: Groei & Bloei de Langstraat

Dinsdagavond 17 januari 2017 start het lezingenseizoen bij Groei & Bloei met een lezing over Siergrassen en hoe je deze toe kunt passen in de tuin. De lezing wordt gehouden in Ontmoetingscentrum “De Haven”, Leefdaelhof 11, Waalwijk-Centrum. Aanvang om 20.00 uur. Kosten €3,– p.p.;, voor leden van Groei & Bloei is de lezing gratis bij te wonen.

Wie af en toe eens rondkijkt in de tuinen in Nederland zal al ontdekt hebben dat siergrassen jaren “IN ZIJN” de laatste jaren. En dat is niet zo vreemd, want het zijn makkelijke planten die bijna jaarrond mooi zijn en weinig onderhoud vragen. Ze doen het goed op alle grondsoorten en of ze nu in de schaduw staan of in de zon, er is een geschikte soort voor bijna elke tuin. Siergrassen bieden kortom alles wat de moderne tuinliefhebber op zijn of haar verlanglijstje heeft staan.

De inmiddels wereldwijd bekende tuinontwerper en kweker Piet Oudolf is een van de eersten die in Nederland bij zijn ontwerpen gebruikt maakte van siergrassen. Veel tuinontwerpers en tuiniers zijn Piet Oudolf gevolgd in zijn zoektocht naar “andere tuinen”, met een lossere natuurlijke beplanting, die toch het hele jaar mooi kan zijn en bovendien met weinig onderhoud toe kan.  Deze nieuwe manier van planten is in Europa en daarbuiten bekend geworden onder de naam Dutch Wave, de Hollandse Golf. Zeker niet slecht toch voor zo’n klein landje.

Voor wie meer wil weten over de veelzijdigheid van siergrassen organiseert Groei & Bloei De Langstraat op dinsdagavond 17 januari 2017 een lezing in Waalwijk. De lezing begint om 20.00 uur in Ontmoetingscentrum De Haven aan de Leefdaelhof 11, in Waalwijk-Centrum.  Meer info is beschikbaar op de website, www.delangstraat.groei.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen