[Blog] De Afvalrace de Langstraat Marco afvallen is niet zo makkelijk als het lijkt

Foto: Marco Viergever

Hier weer een stukje over mijn belevenissen in de Afvalrace.

Vandaag, zondag 29 januari, een bijeenkomst gehad met de andere afvalracers bij Medifit Drunen. Ook is er een diëtiste aanwezig die handige tips geeft en een personal trainer van Medifit. Tijdens deze bijeenkomst wordt door iedereen gepraat over hoe het gaat. Word je toch weer even met je neus op de feiten gedrukt en hoor je dat iedereen wel zijn eigen verhaal heeft. Afvallen is niet zo makkelijk als het lijkt. Je bent eigenlijk continu in gesprek met jezelf wat wel en niet kan.

Klinkt vrij negatief maar is het niet. Na mijn mindere periode in december kan ik wel zeggen dat het erg goed gaat. Ik heb de draad snel opgepakt waar ik vroeger terug zou vallen in oude gewoontes, dus veel aankomen.

Wat zeker een verandering is dat als ik in het weekend een feestje heb, dan probeer ik van te voren toch even te gaan sporten en probeer mijn eetschema er op af te stemmen. De verleidingen blijven groot maar door aanpassingen te maken lukt het aardig. Heel simpel gezegd, voorheen ging er een hele zak chips doorheen, nu is het een klein bakje. En daar blijft het dan ook bij.

De Afvalrace combineren met het dagelijks leven vergt nogal wat van je gezin. Ik ben een aantal avonden in de week weg om te sporten, maar Monique wil ook graag sporten. Dat is even goed de agenda’s afstemmen. Daar komt bij dat ik ook graag dingen onderneem met mijn kinderen, dus dat vraagt om een planning. Het scheelt wel dat het avondeten zo afgestemd is dat het hele gezin ervan mee eet.

PS: Zondag 19 februari is er een Family Bootcamp bij Decathlon in Breda. Start is om 9.30 uur en de finish om 12.00 uur. Iedereen is van harte welkom om mee te doen!!

Groetjes Marco.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen