Badmintonclub Drunen handhaaft zich in de Vierde Divisie

Foto: BC Drunen

Na het feest van vorige week zondag met het kampioenschap van de Drunense badmintonjeugd, was er dit weekend weer wat te vieren bij BC Drunen.

Weliswaar geen kampioenschap maar wel de handhaving van het eerste seniorenteam in de vierde divisie van de Carlton Bondscompetitie. Tegen het sterke Reeshof BC werd slechts met 5 – 3 verloren, waardoor BC Drunen 3 punten kon toevoegen aan haar puntentotaal. Mede-degradatiekandidaat BC Alouette uit Best kon door haar overwinning op Vridos 5 punten bijschrijven, maar dat was niet voldoende om het gat met BC Drunen te dichten. Met 42 punten uit 14 gespeelde wedstrijden bleef BC Drunen uiteindelijk 1 punt boven BC Alouette en wist daarmee degradatie naar een lager niveau te voorkomen.

Toch zag het er in het begin van de wedstrijd tegen Reeshof niet naar uit dat BC Drunen het zou gaan redden. Zowel de herendubbel, damesdubbel als de eerste twee enkelspelen gingen verloren, waardoor het al snel 4 – 0 voor Reeshof stond. Maar de Drunenaren bleven er vol voor gaan en de volgende twee enkels werden in het voordeel van BC Drunen beslist. Makkelijk ging dat niet want zowel Bart Eskens als Bregje van Dijk moesten tot het uiterste gaan om de overwinning naar zich toe te trekken. In de laatste twee partijen (de mixdubbels) werden de punten verdeeld waardoor de einduitslag 5 – 3 werd in het voordeel van Reeshof.

Overige uitslagen:
BC Bever M1 – BC Drunen M1                  4 – 4
BC Tilburg U15-1 – BC Drunen U15-1       2 – 6

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen