Fleur van der Linden springt weer boven de 3 meter bij polsstokhoog-wedstrijd

Polsstokhoog record wedstrijd AV Sprint 2015
Polsstokhoog record wedstrijd AV Sprint 2015
Foto: Kees Snepvangers

Een aparte Dames polsstokhoog-wedstrijd voor atlete Fleur van der Linden (Sprint-Breda) uit Drunen. Op 28 januari mocht ze in Apeldoorn bij de prestigieuze PEC Indoorwedstrijd in actie komen in een gecombineerd dames deelnemersveld bij het polsstokhoogspringen.

Alle Junioren AB en Dames moesten een deelname-limiet hebben van minimaal 3 meter hoog.
Deze wedstrijd werd door Fleur gebruikt als voorbereiding op het NK Indoor Junior B (18 februari 2017).
Ze maakte in de wedstrijd gebruik van 5 verschillende stokken, waarvan ze de twee zwaarste stokken nog nooit had gebruikt. De eerste wedstrijdsprong werd op 2 meter 90 begonnen. Uiteindelijk sprong ze naar een hoogte van 3 meter 20, haar tweede wedstrijdhoogte ooit.

Het huidige persoonlijk record polsstokhoogspringen sprong Fleur op 27 december in Apeldoorn met een hoogte van 3 meter 30. Sinds november 2016 is Robbert-Jan Jansen haar nieuwe polsstokhoog trainer.

Voor het NK Indoor 5kamp (05 februari 2017) voor Junioren AB, wist  Fleur zich als eerste jaars B, net niet voor deelname te kwalificeren. Haar beste 7kamp puntentotaal (als Juniore B) werd niet goedgekeurd door de Atletiekunie en haar tweede beste meerkamptotaal (NK Junioren C) bleek niet voldoende te zijn om te mogen deelnemen. Komend jaar heeft ze meer kans als tweede jaars

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen