Schakelring aan tafel met 500 betrokkenen

Ruim 500 medewerkers, vrijwilligers, (wijk)bewoners, familie, cliëntenraden en OR-leden van Schakelring zijn de afgelopen maanden aan tafel geschoven om actief mee te denken over de toekomst van de ouderenzorg.

Deze zogenaamde ambitiebijeenkomsten maken onderdeel uit van een symbolische trektocht om te komen tot een nieuw plan voor de komende jaren: Ambitie 2020.

De toekomst van de zorg
Een 87-jarige bewoner vertelt: “Ik had over deze bijeenkomsten gelezen en wilde er graag naartoe. Het is belangrijk dat Schakelring niet stil blijft staan en naar de toekomst kijkt.” Naast (wijk)bewoners, schoven ook vrijwilligers, medewerkers, familieleden, OR en cliëntenraden aan tafel om dromen en ideeën over de toekomst van de zorg uit te wisselen.  “Het is mooi dat je mee mag denken. Praten in een groep levert toch meer nieuwe ideeën op dan één-op-één”, gaf een vrijwilliger terug.

Betrokkenheid
“Fantastisch om de betrokkenheid bij Schakelring en bewoners op deze manier te voelen en ervaren”, zegt John Moolenschot (bestuurder Schakelring). “Inmiddels zijn we een paar maanden onderweg en hebben we alle ambitiebijeenkomsten op de negen woonzorgcentra van Schakelring achter de rug.” Aan tafel zijn honderden dromen en ideeën met elkaar gedeeld hoe Schakelring nóg meer zou kunnen bijdragen aan kwaliteit van leven van (wijk)bewoners.

Ambitie 2020
De volgende stap in deze trektocht van Schakelring is om alle toekomstbeelden en dromen samen te brengen en te vertalen naar ambities voor 2020. De verwachting is om voor de zomer het  definitieve plan ‘Ambitie 2020’ te presenteren.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen