RKDVC spiegelt zich aan het tweede en derde; Vlijmense Boys houdt zijn hart vast

Foto: Heusden Nieuws

Afgelopen week waren de weergoden ons gunstig gezind, althans als je niet van de winter houdt. De kans is groot dat komende zondag alle voetbalclubs in de gemeente Heusden weer kunnen spelen.

In de derde klasse C mag RKDVC in het nieuwe jaar aftrappen met een thuiswedstrijd tegen VCB. “Vorige week kwamen we niet aan spelen toe, ons tweede en derde wel. Ze wonnen allebei. Hopelijk kunnen we dat voorbeeld volgen.” Revanchegevoelens kunnen de Drunenaren alvast de richting van een zege sturen: in de uitwedstrijd werd met 2-0 verloren.

Haarsteeg krijgt LONGA op bezoek, een oude bekende van trainer Norbert Rebsch: hij was trainer bij die club. Het wordt een lastige klus, want de Tilburgers staan bovenaan. “We voelen ons sterk, temeer we afgelopen week met 5-3 een oefenwedstrijd tegen EVVC hebben gewonnen. Een tweedeklasser, dat geeft de burger moed.”

Real Lunet Vlijmense Boys  gaat naar Vught toe om Real Lunet te bestrijden. Trainer Jean Falkenburg is niet echt optimistisch gestemd. “We hebben pas deze week fatsoenlijk kunnen trainen. Ik houd mijn hart vast.”

In de vierde klasse D zal trainer Eugène van der Heijden in de verzorgingsruimte de wedstrijdbespreking houden, dus bij elkaar drommen in het rokershol is er niet meer bij. Dat is al de eerste winst die is geboekt nu de nieuwe kleedaccommodatie is opgeleverd. Winnen, dat wordt ook het uitgangspunt in de wedstrijd tegen hekkensluiter SVG, in Tiburg. “De voortekenen zijn gunstig”, vindt Van der Heijden, “want we hebben eindelijk weer eens fatsoenlijk kunnen trainen. De gretigheid spatte er van af. Dat moeten we zien vast te houden. Het wordt lastig, dat is met zespuntenwedstrijden altijd zo.”

Nieuwkuijk ontmoet op eigen veld DVVC. “Het is een laagvlieger, dus gezien de stand zouden we van hen moeten kunnen winnen”, denkt trainer Patrick Berkelmans. “Maar we mogen ze niet onderschatten, want daarginds hebben we er punten laten liggen.”

SC Elshout heeft al wat ritme in  benen, speelde vorige week gelijk bij TSV Gudok. Met Berkdijk treffen de mannen van trainer Gilbert de Fijter een zwakke klant: samen met SVG staat de debutant in de vierde klasse D onderaan. Desondanks is Elshout gewaarschuwd, weet leider Ronald van Noije. “De uitwedstrijd hebben we verloren. Er moet nog iets worden rechtgezet. Het aardige spel tegen Gudok zullen we moeten doortrekken.” SC Elshout zal het zonder doelman Joost Kwetters moeten doen: hij raakte in Tilburg geblesseerd. “We hopen dat Joost er snel weer bij zal zijn.”

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen