Jong Ajax veel te sterk voor RKC Waalwijk

RKC heeft zich niet kunnen revancheren voor de nederlaag tegen FC Eindhoven van afgelopen vrijdag. Op bezoek bij Jong Ajax werd met 4-1 verloren.

Na een 1-0 achterstand bij rust zorgde Pieter Langendijk kort na rust vanaf de stip voor de gelijkmaker. 10 minuten later keek RKC alweer tegen een achterstand aan, ditmaal kwamen zij deze niet meer te boven. Met dit resultaat blijft RKC steken op de elfde plaats en zijn de play-offs voorlopig uit zicht.

RKC begon goed aan de wedstrijd en creëerde in de derde minuut al een grote kans. Een aanval via de rechterkant kwam bij Voskamp terecht. Hij verlengde de bal naar Sno, maar zijn poging belandde naast de paal. Na tien minuten liet Jong Ajax zich voor het eerst zien. Na een individuele actie van Dankerlui kon Walian zijn hoofd tegen de bal zetten, maar hij kopte voorlangs. Daarna gebeurde er een tijdje vrij weinig. Jong Ajax had het balbezit maar de eindpass was vaak onnauwkeurig, RKC loerde vooral op de counter.

In de 25ste minuut counterden de GeelBlauwen zich naar een volgende kans. Sno haalde van ruim 20 meter uit maar schoot wederom naast. Krap een minuut later voorkwam Williams met een uiterste inspanning een achterstand. Hij tikte een kopbal van Westermann over de lat na een corner van Nouri. Ajax drong in deze fase van de wedstrijd steeds meer aan, wat resulteerde in een grote kans. Cerny werd vrijgespeeld in de zestien maar hij schoot over, na goed drukzetten van Nieuwendaal. Na een half uur leek het duel wat meer te ontbranden. Pogingen van Langendijk en Benson vlogen over het doel, aan de andere kant reageerde Williams alert op pogingen van Nouri en Westermann. In de 38ste minuut nam Jong Ajax de leiding. Een voorzet van Mazraoui kwam terecht bij Frenkie de Jong. Hij verschalkte Williams in twee instanties en bracht de Amsterdammers daarmee aan de leiding. Lazic kon RKC nog met een goed gevoel naar de kleedkamer brengen, maar zijn inzet werd gekraakt door keeper Alblas.

RKC kende een droomstart in de tweede helft. Langedijk schoot de bal tegen Ajacied Bergsma aan en scheidsrechter Martens legde de bal op de stip. De aanvaller ging zelf achter de bal staan en stuurde de keeper de verkeerde hoek in. Zo stond het na 48 minuten 1-1. Enkele minuten later kon Cerny op doelman Williams af. Maar onze Nieuw-Zeelandse sluitpost stond, niet voor de eerste keer vanavond, op de juiste plek om het schot te keren. Op dat moment golfde het spel ook op en neer, en zorgden beide ploegen voor dreiging bij het vijandelijke doel. Helaas was het Jong Ajax dat de dreiging kon omzetten in een doelpunt. Eiting legde aan vanaf een meter of 20 en verschalkte Williams middels een van richting veranderd schot. Na bijna een uur spelen keek RKC voor de tweede keer tegen een achterstand aan: 2-1.

Met Rienstra en Sanoh in de ploeg voor Lazic en Benson gingen de mannen van Peter van den Berg op zoek naar de gelijkmaker. Maar tot grote kansen leidde dit niet. Jong Ajax controleerde de wedstrijd en nam de touwtjes steeds meer in handen. RKC creëerde nauwelijks nog een kans en Jong Ajax was via een vrije trap van Savastano al dicht bij een derder treffer. Vijf minuten voor tijd besliste Jong Ajax de wedstrijd definitef. Een afgeslagen voorzet kwam voor de voeten van Eiting, die beheerst binnenschoot en zijn naam voor de tweede keer op het scorebord zag verschijnen. In blessuretijd maakte de Amsterdammers zelfs nog een vierde goal. Mazraoui kwam alleen voor Williams en faalde niet. RKC lijdt zo haar tweede nederlaag op rij in de Jupiler League en blijft steken op 33 punten. Maandag alweer een nieuwe kans voor RKC om deze kater weg te spoelen. Dan komt Jong FC Utrecht naar het Mandemakers Stadion.