RKC Waalwijk is het even kwijt

RKC heeft voor de derde keer op rij een nederlaag geleden. Tegenstander Jong FC Utrecht bleek maandagavond te sterk voor de Geelblauwen. Een late treffer in de eerste en tweede helft deden RKC de das om: 1-2. Pieter Langedijk maakte na een uur de Waalwijkse treffer. Het was zijn twaalfde doelpunt dit seizoen.

De wedstrijd begon met weinig gevaar voor beide doelen. De duels werden vooral op het middenveld uitgevochten en in het eerste kwartier kon geen team een gaatje vinden in de defensie van de ander. Na een kwartier was RKC voor het eerst gevaarlijk. Een snelle counter leverde een schietkans op voor Anderson, maar goalie Nijhuis kon zijn poging keren. De rebound was voor Voskamp maar ook deze werd gepakt door de sluitpost van Jong FC Utrecht. Even later was het aan de andere kant gevaarlijk. Kerk bracht Sow in stelling, maar de aanvaller schoof de bal naast het doel.

RKC kwam na twintig minuten wat beter in de duels en was vaker op de helft van de tegenstander te vinden. Dit resulteerde in enkele mogelijkheden voor de Waalwijkers. Na een afgeslagen corner kwam de bal terecht bij Langedijk, maar zijn schot werd gekraakt. Kopballen van Voskamp en Anderson gingen er ook niet in. Op het moment dat de toeschouwers in het Mandemakers stadion konden zien dat RKC zich iets meer liet gelden was het aan de andere kant ineens raak. In de 37ste minuut worstelde Gyrano Kerk zich langs de Waalwijkse defensie. Hij verschalkte Williams met een laag schot in de lange hoek: 0-1. In het restant van de eerste helft was Jong FC Utrecht nog het dichtst bij een treffer. Labyad nam de bal sierlijk aan maar zijn schot belandde in het zijnet.

In de tweede helft bleef RKC veel te slordig voetballen. De bal bleef niet lang in de ploeg en de Domstedelingen zorgden voor het eerste gevaar. Adena schoot net naast na balverlies in de zestien van Greene. Na iets meer dan een uur spelen was RKC voor het eerst gevaarlijk en het was meteen raak. Langedijk kreeg de bal mee en net als bij de goal van Jong FC Utrecht viel de bal in de lange hoek. RKC kon op jacht naar de voorsprong. Zonder dat het echt grote kansen creëerde werd het beloftenteam van FC Utrecht naar achteren gedrukt en had RKC het initiatief.

Na 72 minuten spelen kreeg de net ingevallen Mezghrani de bal van doelpuntenmaker Langedijk. De rechtsback probeerde het met een schot van afstand. Zijn poging kon ternauwernood overgetikt worden door keeper Nijhuis. Toch liet RKC zien dat het niet tevreden was met het punt. De Geelblauwen probeerden de aanval te zoeken maar moesten wel oppassen voor een counter van Utrechtse zijde. Een kwartier voor tijd kon Sno RKC op voorsprong schieten maar hij liep te ver naar buiten en Nijhuis kon zijn inzet daardoor vrij eenvoudig keren.

Ook FC Utrecht werd weer eens gevaarlijk. Sow kopte de bal richting de lange hoek, maar Williams kon met één hand keren. Niet veel later was het toch weer raak voor Jong FC Utrecht. Een poging van invaller Jelle de Lange werd nog gekeerd door Williams, maar in de rebound kon Odysseus Velanas voor een leeg doel intikken. De tweede tik die RKC te verwerken kreeg deze wedstrijd. En het was een dreun die RKC niet meer te boven kwam. In het restant van de wedstrijd kon er voorin geen vuist meer gemaakt worden en Jong FC Utrecht hield vrij eenvoudig stand. Het betekent alweer de derde nederlaag op rij voor RKC. Vrijdag reizen de Waalwijkers naar het Rat Verlegh stadion om het op te nemen tegen NAC Breda.