British Auto Jumble 2017

Foto: De Smulkar

Bij de vaste bezoeker is dit evenement bekend als het leukste buiten evenement voor Engelse Auto’s in Nederland. Jaarlijks is het evenement groter geworden.

Begon het jaren geleden in Waalwijk met een honderd MG’s nu staat het terrein vol met alles wat in Engeland gemaakt is. Bij goed weer kan dat oplopen naar zo’n 1500 auto’s. Zeker 40 handelaren en 30 Engelse autoclubs zijn aanwezig. Voor hen die nog nooit geweest zijn: “je heb wat gemist”.

Maar elk succes heeft zijn keerzij. Toen in 2014 en 2015 het weer fantastisch was zat de organisatie met het luxe probleem “waar laten we al die auto’s”. Ze bleven maar binnen komen. De poort dicht doen was geen optie. We hebben het gered, maar veel ruimte over was er niet meer.

In 2016 was het weer slecht, je kan het niet anders noemen, Vrijwel de gehele dag veel regen. Erger nog dan de weken ervoor en toen was ook al niet best. Brabant kwam herhaaldelijk in het nieuws met wateroverlast. De opkomst was ca 600 auto’s. Dus ruimte te over. Maar al dat water en verzadigde grond heeft ons getoond dat het natte terrein niet tegen al die wielen kon. Na afloop was het terrein op plekken een enorme modderpoel geworden. Sommige auto’s hadden de grootste moeite weg te komen. Maar goed dat we ook Landrovers in ons midden hadden.

Als organisatie leer je van dit soort dingen. Er moest iets gebeuren. De kosten van het herstel van het veld waren hoog. Nog een keer naar Waalwijk is mede hierdoor te riskant. Stoppen met de BAJ kan zeker niet. Veel te leuk voor de vele deelnemers en bezoekers. De zoektocht naar een nieuw terrein  bleek niet makkelijk.

De meeste beschikbare terreinen vielen al gauw af. En uiteindelijk toch zijn we super geslaagd. Door onze huis cateraar “De Smulkar” werden we gewezen op een pracht terrein in Nieuwkuijk. Na contact met de gemeente en intern overleg binnen de MG Car Club Holland is besloten het hele evenement te verhuizen. Op 25 juni a.s. komen we naar Nieuwkuijk naar het terrein van ”De Poort van Heusden”.

Een top locatie die aan alle gestelde eisen voldoet. De oprijlaan alleen al is indrukwekkend. Dubbele rij grote bomen aan weerszijde. Alle handelaren en clubs worden uitgenodigd deze te komen versieren met  hun vlaggen.

Het totale grasveld is groter dan het Lido in Waalwijk. Er aan verbonden ligt nog een groot weiland omringd door bomen. Het grote grasveld wordt door grote volwassen bomen en struiken verdeeld in meerdere grote velden met daarin verharde paden. Dit maakt het terrein zo sfeervol. En altijd plaats genoeg. De horeca komt bij het Roze kasteel nabij de ingang en midden op het terrein.

Wij verwachten goed weer en dat gaat betekenen dat we minstens 1000 Engelse auto’s op het terrein kunnen verwelkomen. De organisatie heeft zeker 40 Engelse auto clubs in Nederland en Belgie benaderd en velen van hen zullen acte de presence geven. Een kleine greep uit de deelnemende clubs: 3 MG clubs, Autin club, Londense taxi club, het Jensen genootschap, Rolls Royce club, Morris Minor club, de Mini Club en nog veel meer… Een flink aantal van de eigenaren van deze auto’s verkoopt bij hun auto van restauraties overgebleven onderdelen. Ook een flink aantal handelaren vanuit Nederland en de UK zullen opgesteld staan in de bosranden van het terrein zodat het zicht op de vele prachtige auto’s behouden blijft.  Een aparte hoek is ingericht voor de Landrover Club, die met hun 4×4 autos in de zandbak mogen spelen.

U hoeft geen lid te zijn van een autoclub om op het evenementen te mogen parkeren. De enige voorwaarde die er is, is dat U zich aan de aanwijzingen van de verkeersregelaars houdt en dat u met een Engelse auto komt. Toegang is vrij voor auto en inzittenden. De ingang is via de Kasteellaan 1 5253 AM Nieuwkuijk,

Voor de bezoekers die niet met een Engelse auto komen is het parkeren ook verbeterd. Een apart parkeerterrein voor ca 400 auto’s is beschikbaar via de speciaal beborde route naar de Vlimmerik net achter het evenementen terrein.

Het terrein is open vanaf 09:30 tot 16:30. We gaan er vanuit dat het mooi weer wordt. Dan word de BAJ een succes als nooit tevoren.
Last but not least is dit evenement geheel gratis. Dit dankzij de organisatie door en steun van de MG Car Club Holland.

Tot ziens op Zondag 25 juni.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen