Drunens Wandelfestival maakt debuut in carnavalsoptocht Dwergonië

Foto: Wandelfestijn Drunen

De Pink Piggies van ‘Ut Drunes Wandelfestival’ laten weer van zich horen. Zeker vijftien Pink Piggies lopen mee in de Carnavalsoptocht van Dwergonië. Zondag 11 februari start de grote optocht om 13:00 uur op het Raadhuisplein. Hoe herkent u ze? Het is roze en het rammelt.

Al mee wandelend in de optocht ‘laote de Pink Piggies ze klinke’ om zich zo aan het brede publiek voor te stellen. Een feestelijke manier om aandacht te vragen voor het Drunens Wandelfestival voor Pink Ribbon, op 23 juni aanstaande.

Het bestuur van de charitatieve wandeltocht is al druk in de weer om deze bijzondere tocht ook dit jaar goed in de steigers te zetten. De website is in de lucht www.drunenswandelfestival.nl en vanaf maart kunnen de wandelaars zich via deze site in gaan schrijven. De 3 afstandsroutes zijn uitgezet en op proef gelopen en ze zijn prachtig. Kortom: naast al dit harde werken wil het bestuur zich ook graag laten horen en zien aan het publiek.

Spaarvarken
Er wordt in de optocht natuurlijk ook nog een spaarvarken meegetroond, die staat symbool voor alle varkentjes die uitgedeeld en verkocht zijn aan het wandelend en betrokken publiek. Om alvast te kunnen sparen voor het goede doel, want ook de opbrengst uit alle varkentjes die op 23 juni weer ingeleverd worden, gaat 100% naar Pink Ribbon.

“We zijn zó benieuwd wat die opbrengst gaat worden! Want er wordt door iedereen zo enthousiast op gereageerd. Dat maakt alle voorbereiding voor ons extra spannend en motiverend”, vertelt voorzitter Nicolette Slot van de stichting Wandelen tegen Kanker. “En meelopen in de optocht is meteen een mooie oefentocht’ zo dachten wij. We maken er graag een feestje van, dus graag tot ziens op 23 juni!”

Groter dan ooit
Het Drunens Wandelfestival is de opvolger van de Durealoop, die 10 jaar ten bate van Pink Ribbon werd gehouden. De eerste editie wordt op zaterdag 23 juni 2018 gehouden. Het evenement wordt in de nieuwe opzet groter dan ooit. Niet alleen zijn er meer wandelafstanden voor deelnemers om uit te kiezen, ook pakt de organisatie uit met muziekoptredens en foodtrucks.

 

///EINDE PERSBERICHT///

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen