Zangvereniging Levenslust heeft als motto Niet zeuren maar zingen

Foto: Zangver. Levenslust

Zangvereniging Levenslust werd in 1951 opgericht te Herpt, destijds met het doel het culturele leven op een hoger pijl te brengen. Het gemengd koor zong meerstemmige liederen op concoursen en zangevenementen.

Doordat de belangstelling voor deze muziek afnam en er uiteindelijk nog maar 7 leden over waren, wordt er in 2006 besloten om de zangvereniging her op te richten en het roer drastisch om te gooien. Men gaat over op Nederlandstalig  repertoire, dat bestaat uit vrolijke meezing-en mooie luisterliedjes. Het blijkt de  juiste beslissing te zijn

Het ledenaantal groeide weer gestaag en momenteel bestaat het koor uit 34 leden. Kwamen vroeger de leden van het zangkoor voornamelijk uit Herpt, tegenwoordig komen de  leden uit Herpt en omliggende gemeenten. Het huidige koor staat onder de bezielende leiding van dirigente Antoinet Netten die tevens het koor begeleidt op keyboard.

Levenslust treedt een 20 tal keren per jaar op  o.a. in Zorg- en Wooncentra, bij korenfestivals en andere gelegenheden met een middag-of avondvullend programma. Daarbij worden er mappen met teksten van de te zingen liedjes uitgedeeld zodat de bewoners en publiek  gezellig mee kunnen zingen.

Elke woensdag wordt er gerepeteerd van 20.00 tot 22.00 uur in het dorpshuis te Herpt. Nieuwe leden, van elke leeftijd, zijn van harte welkom!
Heb je interesse of interesse maar geen vervoer? Neem dan contact op: [email protected] of bel 0416 335654 / 06 23512715

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen