FC Drunen toont werklust

Zondag was de wedstrijd tegen SVG. Op papier een wedstrijd voor om weer aansluiting te vinden naar bovenliggende ploegen op de ranglijst. Tevens wist de plaatselijke FC de uitwedstrijd nog te winnen met 2-3.

Op deze mooie lente dag konden we om 14:00 uur aan de wedstrijd beginnen. De eerste helft was duidelijk voor de bezoekers uit Tilburg. Drunen was slordig en kon geen grip op de wedstrijd krijgen. Het is te danken aan onze uitstekend keepende sluitpost Stefan van Balkom dat het lang  0-0 bleef. Helaas kwamen de bezoekers 10 minuten voor de rust als nog op voorsprong. Een harde les voor FC Drunen, omdat het doelpunt uit een rebound was, niet de eerste keer dit seizoen! Aan het einde van de eerste helft kon ook FC Drunen zijn eerste kans noteren. Een schot van Eren Mert werd door een verdediger nog net van de doellijn gehaald.

In de 2e helft werd het elftal van trainer Ali Albayrak eindelijk wakker. Goed was het nog niet maar het team ging ervoor! Helaas stak de scheidsrechter er een stokje voor om de wedstrijd normaal te laten verlopen. Met uitspraken naar spelers van beide elftallen als ” flikker op” en “je moet je bek houden” probeerde hij zich spelers uit de tent lokken. Best raar dat een scheidsrechter dat op deze manier doet, in een zeer sportieve wedstrijd.

Drunen ging door waar het gebleven was. Vol drukken en zoeken naar de gelijkmaker. Die kwam er ook. Vijf minuten voor tijd krulde Eren Mert de bal in de kruising! 1-1! Dik verdiend op basis van de tweede helft. In de allerlaatste minuut kreeg Ties Verschure nog een enorme kans om de punten in Drunen te houden. Hij ging niet voor eigen succes, maar legde de bal breed. Helaas was dat niet de goede keuze en kon een verdediger de bal wegwerken.

Al met al is er veel werklust getoond en is het gelijkspel terecht. De eerste helft was voor SVG en de tweede voor FC Drunen. Volgende week de uitwedstrijd tegen Berkdijk. FC Drunen moet daar spelen zoals vandaag in de tweede helft, dan is er heel wat mogelijk.

Verder willen wij namens de hele selectie en stafleden onze pupil van de week bedanken. Hij scoorde in de eerste minuut ook al een doelpunt namens FC Drunen!

Supporters bedankt, het was met ongeveer 90 man gezellig op het sportpark.