Vlijmense Boys en RKDVC spelen gelijk

Foto: Heusden Nieuws

In Vlijmen stond de laatste derby voor RKDVC op het programma. Door de Willy Naessens-cup hebben de derby’s een extra dementie gekregen. Voor RKDVC was een gelijkspel voldoende om deze cup te veroveren. Voor Vlijmen betekende een gelijkspel dat de Boys het klassenbehoud veiligstelde.

In de eerste helft gingen beide ploegen voor de volle winst. Hierbij vielen enkele mooie kansen voor beide aanvallen te noteren. Hierbij was RKDVC al na 10 minuten dicht bij de openingstreffer. Bij een aanval werd Guus Berens op snelheid in de diepte aangespeeld. Keurig alleen voor de doelman rondde hij onhoudbaar af. Echter na meer dan één minuut besloot de arbiter van dienst te overleggen met zijn Vlijmense assistent en keurde op zijn advies het doelpunt alsnog af. In de 14de minuut was opnieuw Guus dicht bij een Drunense treffer. Maar zijn inzet werd door de Vlijmense goalie uit het doel gehouden. Twee minuten later was het opnieuw Guus die diep kon gaan. Zijn scherpe voorzet kon net niet door Lars Kievits en Christiaan van der Velden binnen worden getikt. Ook Vlijmen was voor rust tot tweemaal toe dicht bij een treffer. In de 37ste minuut kon Daan Dekkers een afstandschot uit zijn doel houden. De terugspringende bal zou voor de voeten van Ayoub Bakkali vallen. Zijn schot ging juist over het Drunense doel. Twee minuten later zag laatste man Erwin van Iersel een schot van ongeveer 40 meter juist over het Drunense doel suizen.

De tweede helft zou veel minder spektakel opleveren. Slechts een doelpoging viel de tweede helft te noteren. In de 75ste minuut zag Yannick van Zutphen een schot via de vingertoppen van de Vlijmense doelman naast het doel verdwijnen. De toeschouwers kregen buiten dit moment niet veel te zien.

Door het gelijkspel weet RKDVC de Willy Naessens cup te veroveren. Hoewel er nog een gemeentelijk duel, Vlijmense Boys tegen Nieuwkuijk, op het programma staat zijn de Drunenaren niet meer door de andere ploegen bij te halen.

Opstelling RKDVC :
Daan Dekkers, Yori van Delft (Denis Poelsma 73ste), Tim Poel, Bas verhoeven, Steven ten Cate, Giel Brandts, Martijn van Esch (52ste), Yannick van Zutphen, Lars Kievits (Ray Kivits 45ste), Christiaan van de Velden

Toeschouwers: 200

Martien Elshout

 

Reacties

article
30272
Vlijmense Boys en RKDVC spelen gelijk
In Vlijmen stond de laatste derby voor RKDVC op het programma. Door de Willy Naessens-cup
https://heusden.nieuws.nl/nieuws/20180513/30272/
2018-05-13T20:55:33+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/159/2018/01/28211457/BIS0218.jpg
Nieuws, Sport