Fiets mee op 26 mei langs de Zuiderwaterlinie

Foto: HBT

De oudste, langste en meest gebruikte waterlinie van Nederland ligt in Noord-Brabant; de Zuiderwaterlinie. Vijf schitterende nieuwe fietsroutes voeren fietsliefhebbers langs de linie voorbij forten, bastions, vestingsteden en fraaie natuurgebieden dwars door het Brabantse land.

Op zaterdag 26 mei worden de routes geopend.  Iedereen is welkom om die dag op één van de vijf locaties van start te gaan. ANWB- vrijwilligers staan klaar om de deelnemers welkom te heten in Heusden, Bergen op Zoom, Willemstad, Geertruidenberg en Ravenstein.

Officieel startschot
Speciaal ter gelegenheid van deze fietsroutes organiseert de ANWB in samenwerking met de Gemeente Heusden en het Heusdens Buro voor Toerisme een feestelijke opening voor iedereen die mee fietst op zaterdag 26 mei. Om 10.30 uur worden de routes officieel geopend bij de molen aan de Stadshaven in Heusden waar wethouder Thom Blankers, ANWB- directeur Merk & Leden Marga de Jager en Gedeputeerde van de Provincie Noord-Brabant Henri Swinkels het startschot geven voor de vijf nieuwe fietsroutes. Tussen 10.00 uur en 14.00 uur kunnen de routes worden opgehaald en is er tevens een verrassing voor alle deelnemende fietsers aanwezig (op = op). Fietsen kunnen gestald worden op de Vismarkt. Gelieve auto’s te parkeren aan de Steenweg in Heusden. Vrijwilligers van de ANWB vangen deelnemers daar op en leiden hen de weg. Het bezoekerscentrum in Heusden / Heusdens Buro voor Toerisme is deze dag geopend van 10.00-16.00 uur.

Zuiderwaterlinie
De Zuiderwaterlinie was een echte verdedigingslinie. Met behulp van sluizen kon het land onder water worden gezet, waardoor de vijand niet binnen kon dringen. De linie slingert 160 kilometer van Bergen op Zoom via Steenbergen en Willemstad, naar Breda, Oosterhout, Den Bosch, Ravenstein en Grave. De routes volgen het knooppuntennetwerk en kunnen los gefietst worden. Maar ze zijn ook gekoppeld zodat de hele linie gefietst kan worden.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie over de fietsroutes en het event op 26 mei a.s. op www.anwb.nl/zuiderwaterlinie. Voor meer informatie over de Zuiderwaterlinie kijk op: www.zuiderwaterlinie.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen