FC Drunen pakt drie punten bij OVV’67

Afgelopen zondag stond de laatste uitwedstrijd van de competitie op het programma. We zijn afgereisd naar Oosteind om het op te nemen tegen OVV’67. Gezien de resultaten de laatste weken waren we ervan overtuigd dat we de drie punten mee naar Drunen gingen nemen.

In het begin van de wedstrijd lieten we het balletje goed rond gaan en dat resulteerde in de openingsfase al gelijk voor een aantal kansen.
Eren werd met een lange weg gestuurd. Nog voordat hij bij de bal kom komen werd er door de verdediging van de tegenpartij al aan de noodrem getrokken. We kregen een vrije trap op een mooie plek voor de goal. Leroy ging achter de bal staan, helaas krulde hij de bal net over de kruising heen.
Een paar minuten later werd Carsten aan de rechterkant weggestuurd. Na een aanname en een snelle voorzet, perfect op maat voor Eren, konden we toch de eerste goal van de wedstrijd op papier zetten. Eren nam de voorzet perfect op zijn pantoffel en stuurde de bal perfect de kruising in. 0-1 voor ons FC Drunen.
Na de openingstreffer drong OVV ’67 wat meer aan. We gingen meer de lange bal hanteren en lieten de bal niet meer rond gaan. Hierdoor kon OVV’67 beter in de wedstrijd komen. Echter zorgde dat niet voor gevaar. OVV’67 moest het hebben van de dode spelmomenten om kansen te creëren.
Na een gevaarlijke corner kon OVV’67 op gelijke hoogte komen. Uit de corner drukte de tegenstander ook af. De bal werd gemist en er kon worden afgewerkt. Helaas was er niemand die bij de bal kon komen, er stond weer een gelijke stand op het bord.
Na de gelijkmaker kwamen wij weer wat beter in ons spel. Eren werd de diepte in gestuurd en er werd door de verdediging van OVV’67 weer aan de noodrem getrokken. Dit keer kreeg de verdediger een gele kaart. Verder werd de eerste helft uitgevoetbald zonder dat er nog kansen kwamen.
De tweede helft begonnen we zoals we de eerste helft geëindigd waren, sterk. We konden dit helaas nog niet in doelpunten uitdrukken. Totdat Eren de linker hoek in gestuurd werd. Onze spits dribbelde makkelijk langs een verdediger van OVV’67 en schoot de bal keurig in de korte hoek. 1-2!
Na de goal gingen we meer achterover leunen om ervoor de zorgen dat we de voorsprong behielden. Er kwam hierdoor meer ruimte achter de verdediging van de tegenstander. Door de lange bal te hanteren konden we onze aanvallers, Loek, Carsten en Eren nog een aantal keer goed wegsturen. Helaas zonder nog echt gevaar te creëren. Wel kreeg de speler van OVV’67, die al geel had, zijn tweede gele kaart. Weer moest hij aan de noodrem trekken om ervoor te zorgen dat we niet naar de 1-3 opzoek konden gaan. De laatste minuten stonden we dus met een man meer op het veld.
We konden de wedstrijd makkelijk uitvoetballen zonder dat er nog kansen kwamen.
Om het samen te vatten, we hebben met zijn allen gevochten als leeuwen om de overwinning over de streep te trekken. Het stond vandaag weer als een huis bij ons FC Drunen!
Volgende week staat onze laatste wedstrijd van het seizoen op het programma, thuis tegen WSJ. We willen allen meegereisde supporters bedanken voor hun steun en hopen jullie volgende week terug te zien waar we het seizoen in stijl willen gaan afsluiten.