Het Groot Heusdens Dictee 2018

Foto: Honsoriede

Op donderdagavond 21 juni organiseert Stichting Honsoirde in samenwerking met Bibliotheek Heusden het Groot Heusdens Dictee. Daarmee wordt een evenement dat in 2014 voor het laatst plaatsvond, nieuw leven ingeblazen. In de Cultuurtoren van Honsoirde strijden 25 deelnemers om eeuwige roem en de Mees Douglas-wisseltrofee.

Met de viering van Zeven Eeuwen Heusden als inspiratie heeft Dimph Vos, evenals in 2014, deze keer weer een prikkelende tekst geschreven. Een tekst waar de liefhebber van bijzondere woorden en de geïnteresseerde in de spellingregels zijn hart aan kan ophalen. Het dictee wordt op de langste avond van het jaar voorgelezen door waarnemend burgemeester Roel Augusteijn.

Het dictee is samengesteld volgens de spelling van het Groene Boekje. Tip van de organisatie: bereid u voor met behulp van www.beterspellen.nlen woordenlijst.org. Op de laatste website zijn de spellingregels onder het tabje leidraad terug te vinden

Deelname staat open voor eenieder die in de gemeente Heusden woonachtig of werkzaam is. Kosten voor deelname bedragen € 5,-. Er kunnen maximaal 25 mensen deelnemen aan het Groot Heusdens Dictee. Verzeker uzelf van een tafeltje en meld u aan via [email protected]. Aanvang van de avond is 19.30 uur

Stichting Honsoirde organiseert culturele evenementen in de Cultuurtoren van het abdijcomplex Mariënkroon in Nieuwkuijk. De historische setting als locatie voor het dictee sluit aan bij het thema. Tevens is er in de kelderbar van de toren gelegenheid om ook als toeschouwer het dictee bij te wonen om de schrijvers te steunen en er samen een geslaagde avond van te maken.

Voor meer informatie www.honsoirde.nl

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen