Bijeen sluit aan bij de Week van de Jonge Mantelzorger

Foto: Bijeen Heusden

Van 4 tot en met 10 juni is de Week van de Jonge Mantelzorger, voor het eerst nu ook in Noord-Brabant. Twaalf Brabantse gemeentes werken samen voor er- en herkenning van deze soms onzichtbare groep jongeren. Ook sluit Bijeen en Steunpunt Mantelzorg Heusden namens de gemeente Heusden aan deze campagne.

De Week van de Jonge Mantelzorger staat in het teken van de bewustwordingscampagne ‘Ik Zorg, Ik Zorg, Wat Jij Niet Ziet’. Via posters, ansichtkaarten, commercials, een website en Facebook pagina wordt aandacht gevraagd voor de ‘onzichtbaarheid’ van de groep jonge mantelzorgers.

Jonge mantelzorgers zijn jongeren t/m 24 jaar die opgroeien met een hulpbehoevend gezinslid. Dit kan een ouder, broer of zus zijn, met bijvoorbeeld een chronische ziekte, lichamelijke of verstandelijke beperking of een psychische aandoening. Deze mantelzorgers worden vaak niet als zodanig herkend. Onderzoek wijst uit dat 1 op de 4 jongeren mantelzorger is. Mantelzorgen is namelijk niet alleen het zorgen voor ander in de vorm van praktische en emotionele steun, maar ook zorgen maken om iemand. En in het geval van jonge mantelzorgers soms ook zorg missen doordat de zorg voor een ouder of zijn/haar broer of zus meer aandacht vraagt.

Tijdens de Week van de Jonge Mantelzorger gaat Steunpunt Mantelzorg samen met twee jonge mantelzorgers 12 gastlessen geven aan leerlingen van het D’Oultremontcollege. Aanbod komt: Wanneer ben je een jonge mantelzorger? Wat kan je voor een jonge mantelzorger betekenen? En waar kan een jonge mantelzorger terecht wanneer het even te veel wordt? Ook zullen de jonge mantelzorgers hun ervaringsverhaal vertellen.

Activiteit
Speciaal voor alle jonge mantelzorgers uit gemeente Heusden: Even afleiding? En lijkt het je leuk om in contact komen met andere jongeren die hetzelfde meemaken? Kom dan naar onze activiteit op woensdag 20 juni. Wat gaan we doen? Samen pizza’s maken en eten. Vervolgens gaan we onze zorgen eraf springen bij Jump XL!

Woensdag 20 juni 17.00-20.00 Wijkcentrum De Stulp Admiraalsweg 100, Drunen
Activiteit is kosteloos en opgeven kan via de mail naar [email protected] of telefonisch/whatsapp naar 06-82660054
www.weekvandejongemantelzorger.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen