Impey snelste in sprint bij Dauphiné

Wielrenner Daryl Impey heeft de eerste etappe van het Critérium du Dauphiné gewonnen. De Zuid-Afrikaan won met overmacht de sprint. De Fransman Julian Alaphilippe werd tweede, voor de Duitser Pascal Ackermann. Mike Teunissen was als nummer negen de beste Nederlander, in dezelfde tijd als de winnaar.

De Pool Michal Kwiatkowski, een dag eerder winnaar van de proloog, behoudt de leiderstrui. Impey staat op 2 seconden. Ook hier is Teunissen, van Team Sunweb, negende. In het algemeen klassement heeft hij een achterstand van 13 seconden.

Lars Boom verloor 4 minuten en 34 seconden op de winnaar maar dat kwam omdat hij moest wachten op Antwan Tolhoek de belangrijkste man van de ploeg. Tolhoek kwam ten val in de laatste 10 kilometer van de eerste etappe. Tolhoek verloor uiteindelijk maar 40 seconden mede door de inspanningen van de Vlijmenaar. Lars Boom zakte naar de 117e plaats in het algemeen klassement.