Stichting Peuterspeelzalen Heusden: de grootste voor de kleintjes

Foto: Peuter Speelzaal Heusden

Stichting Peuterspeelzalen Heusden is met diverse vestigingen de grootste organisatie voor peuterspeelzaalwerk in de gemeente Heusden. De peuterspeelzaal is toegankelijk voor alle kinderen van twee tot vier jaar uit de gemeente Heusden.

Annette Sanders, die sinds 1 januari 2018 directeur is, werkt met dertig enthousiaste medewerkers aan een optimale ontwikkeling van de kinderen. “We zijn niet commercieel, dus steken we het geld dat we mogelijk overhouden in verbetering van de kwaliteit.  Onze ‘winst’ bestaat uit de stappen voorwaarts die kinderen maken in hun  ontwikkeling”.

Bijna alle locaties zijn gehuisvest in een basisschool waarmee we ook nauw samenwerken. Eventuele problemen in de ontwikkeling van een kind worden al in een vroeg stadium gesignaleerd en aangepakt.  ‘Goed voorbereid naar de basisschool’ is onze missie voor alle kinderen. Heel belangrijk vinden wij dat dit spelenderwijs gebeurt! We zijn wel een ‘voorschool’ en bieden ‘voorschoolse educatie’ aan maar voor de kinderen zijn we gewoon een plek om heerlijk onbezorgd en veilig te kunnen spelen.

Annette vervolgt: “In het belang van de kinderen hebben we  regelmatig overleg met ouders en verzorgers en werken we nauw samen met andere organisaties zoals basisscholen consultatiebureau. Ook geven we opvoedingsvoorlichting en – ondersteuning.”

Kinderopvangtoeslag en subsidie gemeente Heusden
Sinds 1 januari 2018 kunnen ouders voor de kosten van de peuterspeelzaal kinderopvangtoeslag aanvragen. Voor wie geen recht heeft op kinderopvangtoeslag past de gemeente Heusden bij. De gemeente Heusden vindt het belangrijk dat alle kinderen de peuterspeelzaal kunnen bezoeken!

In dit filmpje ziet u wat er veranderd is.

Op de website kunt u meer informatie vinden over de adressen van de  verschillende locaties, de werkwijze van de stichting en de kosten van peuteropvang. Inschrijven kunt u via de website van de stichting:www.peuterspeelzalenheusden.nl


Stichting Peuterspeelzalen Heusden
Sint Catharinastraat 30
5251 AR Vlijmen
Tel. 073-5113985

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen