Kuiergroep: wandelen met aandacht voor je lijf

Foto: Frans Bergmans

Het Wandelcentrum Drunense Duinen is gestart met een wandelgroep voor mensen die graag willen bewegen maar rekening dienen te houden met een lichamelijke aandoening. Deelname aan deze wandelgroep is gratis door subsidiëring van NOC*NSF.

Onder leiding van een gediplomeerd wandeltrainer maakt de groep van zo’n 12 deelnemers op aangepast niveau een wandeling. De afstand en het tempo wordt afgestemd op het vermogen van de deelnemers. In beweging blijven op aangepast niveau levert een grote bijdrage aan het verloop van herstel en de gezondheid. De Kuiergroep is een laagdrempelig, sociaal actieve groep met aandacht voor elkaars welzijn.

Doelgroep
De Kuiergroep is bewust opgezet voor mensen die kampen met een aandoening, al dan niet chronisch, en hiervan hinder ervaren bij fysieke inspanning. De wandeltochten zijn bij uitstek geschikt voor reuma-, hart- en (ex-)kankerpatiënten die in beweging willen blijven. Het tempo en de inspanning wordt aangepast naar gelang het fysieke vermogen en de medisch vastgestelde grenzen van de deelnemers. Luisteren naar je lichaam en luisteren naar elkaar. Wandelen gaat vaak hand in hand met een goed gesprek. Dat maakt een wandeltocht niet alleen goed voor het lichamelijk gestel maar ook helend voor de geest. Gedeelde smart is halve smart.

Aanmelden
De Kuiergroep gaat elke dinsdagmiddag om 13.30 uur bij café De Klinkert in Drunen van start.

Je kunt je gratis aanmelden door een email te sturen naar [email protected] of door contact op te nemen met gediplomeerd wandeltrainer Frans Bergmans op het telefoonnummer 06-51756501. Kijk voor meer informatie op www.fransbergmans.nl

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen