Uniek fotoproject ‘Wij zijn Heusden’ in De tafel van Heusden

Komend weekend zendt de Heusdense Televisie en Radio Stichting (HTR) een nieuwe aflevering uit van ‘De tafel van Heusden’.

Bij de start van het negende seizoen van deze serie praat presentator Leo Swaans met de twee samenstellers van het unieke fotoproject ‘Wij zijn Heusden’ dat op dit moment volop belangstelling krijgt.

Op 31 augustus jongstleden verrichtte Commissaris van de Koning, de heer Wim van de Donk, de opening van het fotoproject ‘Wij zijn Heusden’. Foto’s van 78 Heusdense huishoudens en 254 individuele Heusdenaren zijn vastgelegd.

Naast de opening van de tentoonstelling, ontving Van de Donk ook het eerste exemplaar van het unieke fotoboek wat bij het fotoproject hoort. De tentoonstelling loopt nu vier weken. Op de gevels in de vesting Heusden hangen kleurenfoto’s van 78 families uit de gemeente Heusden. Op de bovenverdieping van het Heusdens Bureau voor Toerisme hangen de 254 zwart wit portetten.

Swaans vraagt zijn gasten Judith Baas uit Herpt (fotoredacteur bij de Volkskrant) en Mabel Mangnus uit Heusden (fotograaf) onder andere over het idee achter het project, de voorbereiding, de keuzes, de werkwijze, de voortgang en de inspirerende momenten bij de honderden personen die zij ontmoetten.

De HTR-uitzending op Ziggokanaal 42 is op zaterdagavond 29 september om 19.00 uur. Het programma wordt herhaald op zondag 30 september om 20.00 uur. Meer informatie op de site van HTR www.htrmedia.nl, waar ook via ‘uitzending gemist’ deze aflevering, maar ook eerdere uitzendingen, bekeken kunnen worden.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen