ZACHT deelnemer aan Studio Route tijdens Week van het Maken

Foto: Atelier Zacht

Van 20 t/m 28 oktober is De Week van het Maken het grootste maak evenement van Nederland. Samen met verschillende instellingen en makers brengt Crafts Council Nederland de kracht van het maken onder de aandacht. Zowel tradities als nieuwe toepassingen staan in de spotlight.

Tijdens deze week kan op veel plaatsen in het land worden gemaakt en geleerd. Zo is er op zaterdag 27 oktober en zondag 28 oktober een landelijke Studio Route. Door het hele land zetten makers de deuren van hun atelier open.

Een van de deelnemers aan deze route is ZACHT-100% gerecycled bont in Heusden-Vesting. In het atelier van bontbewerker Els de Meijer worden bontjassen verwerkt tot nieuwe producten. Els werkt veel in opdracht. Lever zelf de bontjas aan die al jaren ongebruikt bij u in de kast hangt. Samen met u maakt  ze een nieuw ontwerp en u krijgt hem terug als een nieuw product waar u weer veel plezier van gaat hebben. ZACHT is tijdens de Studio Route op 27 en 28 oktober open van 11.00-17.00 uur.

In de vestingstad is niet alleen een bontbewerker gevestigd, maar ook een kaarsenmaker, een hoedenmaker, een parfummaker, een vliegvisbinder en een broderie dárt couturier. Tijdens de Studio Route kunt u deelnemen aan de ‘Handmade in Heusden’ wandeling met een stadsgids. U maakt kennis met al deze makers die hun bijzondere producten met veel zorg, liefde en aandacht vervaardigen.
Zaterdag 27 oktober start om 13.30 uur en zondag 28 oktober start om 13.30 uur. Kosten 4,50 per persoon. Reserveren vooraf is gewenst en doe je via Heusdens Buro voor Toerisme, www.hbtheusden.nl , [email protected] , 0416-662100

Adres Atelierwinkel Zacht
Engstraat 4 in Heusden
tel. 06-30136209

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen