Circus Inion groot succes

Foto: Inion

Zaterdag 3 november werd de Kubus omgetoverd tot een groot circus compleet met circustent en piste. Het zag er prachtig uit! Alles op deze dag stond dan ook in het teken van Circus Inion, het circusgezelschap bestaande uit alle leden van Gymvereniging Inion dat voor één dag neerstreek in Oudheusden.

Als eerste mocht de springgroep de piste betreden. Als vuurspuwers zetten zij een spectaculaire act neer met veel salto’s, flikflakken en overslagen over de kasten en op de airtrack. Hierna volgde de gym 1. Deze kleine luchtacrobaten vlogen zwierend en zwaaiend hoog door de lucht en lieten in de touwen zien hoe sterk zij al zijn. De luchtacrobatiek werd nog even voortgezet, maar nu door de wat oudere acrobaten. De dames en heren van de toestellengroep lieten prachtige dingen zien aan de brug en op de airtrack. En of dat allemaal nog niet spannend genoeg was, kwamen ook nog de koorddansers een act verzorgen. Met ingehouden adem keek het publiek toe hoe de jongens en meiden van de plusgroep zich zonder grote wiebels over de balk voortbewogen. Erg knap!

En zo was het programma al weer bijna halverwege. Tussendoor werd een aantal keer een loterij gehouden, waarin onder andere een friteuse en een bon voor De Pannekoekenbakker werden verloot. Intussen werden het circus vakkundig verbouwd door de bouwploeg zodat de volgende act zich klaar kon maken voor hun optreden. Dit waren de grappige mimespelers van de gym 2, die een mooi optreden lieten zien en met een grote lach zichtbaar genoten van het gymmen. Hierna was het de beurt aan de schattige clowntjes van de peuters en kleuters die voor deze gelegenheid samen optraden. Met rode neusjes en clownspakken lieten zij zien wat ze ondanks hun jonge leeftijd al kunnen. En toen werd het pas echt gevaarlijk in Circus Inion. De tijgers en leeuwen van de pré selectie werden losgelaten! Ze sprongen door een brandende hoepel en lieten veel moeilijke elementen zien. Toen de wilde dieren weer veilig achter slot en grendel zaten durfde de volgende groep pas binnen te komen. De dames van de sport2bfit bleken behoorlijk behendig en presenteerden zich dan ook als volleerde jongleurs. Tot slot betraden de selectiegroepen de piste als acrobaten. De meiden van de A- en B-selectie zagen er erg mooi uit en lieten samen een fantastische act zien op alle vier de toestellen, afgewisseld met prachtige acro. Een spectaculair slot van een zeer geslaagde dag in Circus Inion.

De dag werd afgesloten met het bedanken van alle vrijwilligers die zich hebben ingezet om Circus Inion tot een succes te maken. We zijn hen dan ook erg dankbaar voor hun hulp! Ter afsluiting werd er nog met alle deelnemers en zelfs een deel van het enthousiaste publiek een dans opgevoerd en daarmee kwam de demonstratie van dit jaar definitief ten einde.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen