Zonnebloem Vliedberg Vlijmen viert gouden jubileum

Foto: Zonnebloem Vliedberg Vlijmen

Op maandag 26 november viert de Zonnebloem afdeling Vliedberg Vlijmen haar 50 jarig jubileum in De Mand,  in het gebouw van de Caleidoscoop op De Vliedberg. Als we de historie van onze afdeling bekijken treffen we allerlei activiteiten aan, waarvan het bezoekwerk de voornaamste is.

Er is in vijftig jaar wel het een en ander veranderd, maar in de basis niet zoveel. We richten ons al sinds het eerste uur op mensen met een lichamelijke beperking. Die bieden we door het jaar heen diverse activiteiten aan. Bijvoorbeeld een jaarlijks terugkerende winkelmiddag in winkelcentrum De Helftheuvel in ’s-Hertogenbosch alwaar ze door de winkeliersvereniging getrakteerd worden op koffie met een chocolade bol. Ook is er elke eerste maandag van de maand een soosmiddag in De Mand waar kan worden gekaart of andere spelletjes worden gedaan of zomaar een beetje wordt gekletst. Vaste prik zijn natuurlijk ook  Paas-, Sinterklaas-, Kerst- en Nieuwjaarsbijeenkomsten. Een van de meest speciale activiteiten zijn  de “Pastoriedagen” tijdens de zomervakantie. Dan worden de gasten twee dagen uitgenodigd voor een speciale vakantiebijeenkomst in een gebouw (De Lantaarn) achter de pastorie in Vlijmen. Ook hier wordt dankbaar gebruik van gemaakt. Tevens gaan er elk jaar gasten mee op een geweldig mooie vakantie georganiseerd door Zonnebloem Regio Heusden.

Voor al die activiteiten nodigen we onze gasten persoonlijk uit. Iedereen is uiteraard vrij om al of niet mee te gaan. Voor alle activiteiten wordt een kleine bijdrage gevraag. Daarnaast bezoeken onze vrijwilligers regelmatig gasten thuis. De invulling van die bezoekjes ligt bij de vrijwilliger en de gast. Sommige mensen gaan samen wandelen, andere drinken koffie of doen een spelletje. Onderschat de waarde van deze bezoekjes niet. Ze hebben een enorme sociale én signalerende functie. Het luisterend oor en het opmerkzame oog zijn goud waard.”
Op dit moment is De Zonnebloem afdeling Vliedberg met zo’n 17 vrijwilligers actief. Zij zetten zich in voor zo’n 37 hulpbehoevende gasten zoals De Zonnebloem hen noemt. We zijn trots op onze vrijwilligers die zich belangeloos inzetten voor hun naaste. De vereniging bloeit. Om dat zo te houden zijn we wel op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Ook wij kampen met vergrijzing. De gemiddelde leeftijd van onze ‘Zonnebloemen’ ligt ongeveer op 66 jaar. Een aantal helpende handen erbij zou geweldig zijn.”

Vanwege het vijftigjarig bestaan wordt er een extra feestelijke dag georganiseerd. Dankzij welwillende sponsoren en donateurs  kunnen we het jubileum een gouden tintje geven.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen