Expositie Docenten van Creatief Centrum de Ark in Bibliotheek Vlijmen

Foto: J.Meijs

In de maand december is er voor de Bibliotheek van Vlijmen een expositie samengesteld door de docenten van creatief centrum de Ark uit Haarsteeg. Waar normaal de cursisten graag hun creaties tonen, laten nu de docenten nu zelf hun werk zien. Verschillende disciplines en technieken worden vertegenwoordigd, dit toont de veelzijdigheid van het centrum.

De vereniging Creativiteitscentrum de Ark is officieel opgericht in 1995 en is een vervolg op een initiatief van de gemeente uit de jaren 80, bekend als “Mensen Zonder Werk”. In dat gemeentelijke project ontwikkelde zich een groep die zich bezig hield met activiteiten zoals die ook nu nog plaats vinden. Het doel van de vereniging is het stimuleren van de creatieve ontwikkeling van haar leden. In het centrum zijn de ongeveer 120 leden bezig met tekenen, schilderen (diverse technieken), keramiek, speksteen bewerken, houtbewerking en textiele werkvormen. Die activiteiten zijn wekelijks in groepsverband en staan onder deskundige begeleiding van een tiental docenten. Waarvan 7 hun eigen werk in de Bibliotheek zullen laten zien.

Uitgezonderd van de maanden juli en augustus kun je in de Ark het hele jaar je creativiteit ontdekken. Daarnaast zijn er andere gezamenlijke andere activiteiten. Er wordt twee maal per jaar een wandeling georganiseerd. En met kerst kunnen de leden deelnemen aan een brunch. Vriendschappen ontstaan spontaan door het samen bezig zijn, soms even belangrijk als de creativiteit….

De expositie in de Bibliotheek Vlijmen is vrij te bezoeken tijdens openingstijden.

Bibliotheek Vlijmen
Burgemeester Zwaansweg 2
5251CJ Vlijmen

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

Reacties

article
36456
Expositie Docenten van Creatief Centrum de Ark in Bibliotheek Vlijmen
In de maand december is er voor de Bibliotheek van Vlijmen een expositie samengesteld door
https://heusden.nieuws.nl/nieuws/20181206/36456/
2018-12-06T14:49:47+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/159/2018/12/05151510/muilezels-j.-meijs.jpg
Nieuws