KunstSalon Bauhaus keramiek: minder bekend, maar verrassend interessant

Foto: KunstSalon Bauhaus

Zondag 16 december is er een nieuwe KunstSalon die deze keer in het teken staat van Bauhaus keramiek. Het Bauhaus was een opleiding voor beeldend kunstenaars, ambachtslieden en architecten die van 1919 tot 1933 eerst gevestigd was in Weimar daarna in Dessau en tenslotte nog een jaar in Berlijn. Net als de Nederlandse stroming De Stijl was het Bauhaus vernieuwend en baanbrekend.

Volgend jaar wordt wereldwijd aandacht besteed aan het feit dat het Bauhaus honderd jaar geleden is opgericht. Elisabeth Eyl is kunsthistoricus én verzamelaar van Bauhaus (gerelateerde) keramiek. Ze zal tijdens deze lezing het Bauhaus in het algemeen bespreken, maar zich juist op Bauhaus keramiek toespitsen. Een gebied dat minder bekend is maar verrassend interessant. Meer informatie: www.kunstvesting.nl.

Foto: Bob Bronshoff

De KunstSalon wordt georganiseerd door stichting KunstVesting Heusden. Locatie: De Republiek Heusden, Hoogstraat 4 Heusden. Tijdstip: 16 december 14:00-16:00 uur (13:45 aanvang) Entree: € 5,- incl koffie en thee. Aanmelden: [email protected]

Foto: Bob Bronshoff

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen