Het Gastenhuis Vlijmen: 26 januari Open Huis

Foto: Gastenhuis Vlijmen

Op zaterdag 26 januari opent Het Gastenhuis Vlijmen officieel haar deuren met een open huis. Vlijmen krijgt er hiermee een nieuw, kleinschalig thuis voor mensen met dementie bij. Het Gastenhuis Vlijmen maakt onderdeel uit van de nieuwe woonwijk De Grassen.

Over Het Gastenhuis
In een Gastenhuis wordt bovenal gewoond en geleefd in huiselijke sfeer. Bewoners worden er geholpen zoveel mogelijk hun eigen identiteit, levensritme en zelfstandigheid te behouden. Hiervoor wordt nauw samengewerkt met mantelzorgers en andere personen uit het eigen sociale netwerk van de bewoners. Dagelijks wordt er vers gekookt in de open keuken, er wordt gezorgd voor voldoende beweging, men gaat veel naar buiten en er is veel aandacht voor sociaal contact. Wie 24 uur per dag zorg en begeleiding nodig heeft en beschikt over een diagnose dementie, komt in beginsel in aanmerking voor een woonplek. In totaal zijn er 20 appartementen beschikbaar. De leiding van het Gastenhuis ligt in handen van Evert de Groot en Geke Haasjes, die er zelf ook wonen.

26 januari opening in bijzijn van wethouder Van Steen
Het Gastenhuis wordt op 26 januari officieel geopend met een Open Huis. Tussen 11.00 uur en 15.00 uur is iedereen van harte welkom aan de Witbol 30 in Vlijmen. Er worden de hele middag rondleidingen gegeven. Ook Annemieke Bambach en Clasien Schakenraad, initiatiefnemers en directie van Het Gastenhuis, zijn aanwezig. Rond 12.00 uur is er een officieel moment in het bijzijn van wethouder Van Steen. Inloop is vrij.

Nog enkele appartementen beschikbaar
Wie 24 uur per dag zorg en begeleiding nodig heeft en beschikt over een diagnose dementie, komt in beginsel in aanmerking voor een woonplek in Het Gastenhuis Vlijmen. Op dit moment zijn er nog enkele appartementen beschikbaar. Wie interesse heeft kan rechtstreeks contact opnemen met het zorgechtpaar via 06 20 31 39 43, of via [email protected].

Opmars van een nieuwe zorgformule
De ontwikkeling van het Gastenhuis neemt een hoge vlucht. Haar visie op zorg wordt in heel Nederland omarmd. Eind 2016 opende Het Gastenhuis haar eerste vestiging in het centrum van Dordrecht. Eind 2017 kwamen daar vestigingen in Vleuten, Teteringen en Druten bij en afgelopen zomer opende de vijfde vestiging in Leusden. Na Vlijmen opent in februari ook Het Gastenhuis Warmond haar deuren. In de zomer volgt Roden en rond de jaarwisseling volgen Oosterbeek en Goes. Daarnaast zijn er nog ruim 20 vestigingen in ontwikkeling.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen