Wederom veel animo voor opfriscursus verkeersregels

Foto: VVN Heusden

Er is weer een zeer grote belangstelling voor de door de afdeling Heusden van Veilig Verkeer Nederland (VVN) te organiseren Opfriscursus. Al meer dan 50 personen hebben zich ingeschreven voor de op dinsdag 19 februari in D’n Elshof in Elshout geplande opfriscursus.

Onder leiding van een ervaren rijinstructeur van verkeersschool Bax worden de alsmaar veranderende verkeersregels en diverse situaties besproken en toegelicht.

Daarnaast kunnen de deelnemers allerlei vragen stellen over de bij de aanwezigen levende vragen op verkeersgebied. Dat er bij vooral de senioren veel belangstelling hiervoor is, moge blijken uit het groot aantal deelnemers. Momenteel zit de cursus in Elshout al helemaal vol en is een nieuwe cursus al weer gepland.  Die zal op 11 april in de Caleidoscoop (De Mand)  in Vlijmen worden gegeven.

Na afloop van de theorie kunnen de deelnemers zich opgeven om voor slechts € 15 per persoon in hun eigen auto een praktijkrit te willen maken onder begeleiding van een rijinstructeur. Op die manier kan worden beoordeeld of de mensen nog rijden volgens de huidige normen en krijgen de deelnemers een gratis oordeel over zijn / haar rijstijl mee naar huis. Deze praktijkrit heeft geen gevolgen voor het rijbewijs,

Nut van de opfriscursus?
De verkeersregels veranderen non-stop. Zo is de afgelopen vijftien jaar veertig procent van de verkeersregels aangepast. Nieuwe snelheden, verkeersborden en wegmarkeringen zorgen ervoor dat het voor iedere weggebruiker van groot belang is om de veranderingen in de verkeersregels bij te houden. Door het deelnemen aan zo’n opfriscursus zorgt u ervoor dat u van alle veranderingen op de hoogte bent.

Informatie over de opfriscursus per email  VVN Heusden

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen