Lezing Landschap en Water Door: Dijkgraaf Lambert Verheijen

Foto: Honsoirde

Donderdag 21 maart, een dag na de waterschapsverkiezingen, vertelt Dijkgraaf Lambert Verheijen over Landschap en Water in de Cultuurtoren.

Water is van levensbelang, en bewust of onbewust hebben we er allemaal mee te maken. In Nederland hebben we daarvoor een unieke organisatievorm: de waterschappen zorgen ervoor dat wij droge voeten houden, dat ons afvalwater wordt gezuiverd, en dat we veilig in en aan het water kunnen recreëren. Dijkgraaf Lambert Verheijen staat aan het hoofd van ons eigen waterschap Aa en Maas, dat zich inspant voor de veiligheid, de gezondheid en het welzijn van 750.000 Brabanders. Verheijen gaat in zijn lezing in op de nauwe relatie tussen landschap en water, een thema waarmee hij ook als socioloog en Eerste Kamerlid sterke affiniteit heeft. Een interessante avond op het snijvlak van cultuur, natuur en milieu.

De avond start om 19.30 uur. Kaarten zijn te reserveren via de website www.honsoirde.nl.

Lambert Verheijen (1954) is sinds 9 juni 2015 Eerste Kamerlid voor de PvdA. Hij is sinds januari 2005 dijkgraaf van het waterschap Aa en Maas. Daarvoor was hij ruim twaalf jaar gedeputeerde van Noord-Brabant. Aanvankelijk was de heer Verheijen werkzaam als docent sociologie.

Lezing Landschap en Water Donderdag 21 maart 19.30 uur Cultuurtoren Honsoirde. Entree 10 euro www.honsoirde.nl

https://www.honsoirde.nl/water-en-landschap/

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen