Meer mensen kunnen beroep doen op hulp van Voedselbank

Foto: Voedselbank

Kom ik in aanmerking voor een wekelijks voedselpakket van de Voedselbank? Op deze vraag geeft Voedselbank Den Bosch en omstreken antwoord in een nieuwe flyer die op verschillende openbare plekken in de gemeente Heusden verkrijgbaar is.

Het inkomen bepaalt of de vraag met ja of nee beantwoord wordt. Of beter gezegd: het maandelijkse leefgeld. Dit is het bedrag dat overblijft nadat alle vaste kosten (huur, energie, ziektekosten et cetera) zijn betaald. Daarvoor gelden nieuwe richtgetallen waardoor meer mensen een beroep kunnen doen op de Voedselbank: eenpersoonshuishoudens 225 euro, twee personen 315 euro, drie personen 405 euro, vier personen 495 euro, vijf personen 585 euro en zes personen 675 euro.
In een persoonlijk gesprek met een medewerker van Farent (het samenwerkingsverband tussen Welzijn Divers en Juvans Maatschappelijk Werk) wordt bekeken of iemand in aanmerking komt voor voedselpakketten. Na goedkeuring krijgen cliënten wekelijks een pakket. De periode waarin dit gebeurt varieert van drie maanden tot maximaal zes maanden. Daarna wordt de financiële situatie opnieuw bekeken. De Voedselbank houdt zich daarbij aan strikte afspraken over bescherming van de privacy.

Wat er in het wekelijkse pakket zit is afhankelijk van wat de Voedselbank krijgt. De organisatie is afhankelijk van donaties en van leveranciers die producten beschikbaar stellen. Zij koopt zelf geen voedsel. De vrijwilligers proberen wekelijks een gevarieerd pakket samen te stellen, afgestemd op de grootte van het gezin. In ons land geven de voedselbanken wekelijks 85 duizend gezinnen een steuntje in de rug in periode waarin ze het financieel moeilijk hebben.

Bij het aanmeldingsgesprek wordt afgesproken op welke vaste tijd het weekpakket kan worden opgehaald. In de gemeente Heusden kan dat op vrijdag op twee locaties: Drunen, tegenover Chopinstraat 13 en Vlijmen Caleidoscoop, Jan Steenstraat 2.
Bij twijfels of vragen is het altijd raadzaam contact met Farent op te nemen! Kijk voor meer informatie op www.farent.nl en/of www.voedselbankdenbosch.nl. Bellen mag ook: 088 – 023 7500. Bezoekadressen: Vlijmen, Nassaulaan 32a en Drunen, Raadhuisplein 16

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen