Wie regelt mijn belangen als ik dat zelf niet meer kan?

Foto: Pixabay

Op maandag 13 mei a.s. wordt in Vivent De Hooghe Clock te ’s-Hertogenbosch weer een avond van Alzheimer Café ’s-Hertogenbosch & Vught georganiseerd. Op deze avond geeft een notaris informatie over wat iemand moet regelen als zelf beslissingen nemen over geld en gezondheid niet goed meer gaat door de dementie. Hoe en met wie regel je goede vertegenwoordiging?

Thema: Dementie en goede vertegenwoordiging
Bij dementie wordt het steeds moeilijker om zelf beslissingen te nemen. Bijvoorbeeld over gezondheid en geldzaken. Mensen met dementie overzien vroeg of laat niet meer de gevolgen van hun keuzes. Om zo veel mogelijk invloed te hebben op uw eigen laatste levensfase, is het goed om daar op tijd over na te denken en alles volgens uw wensen vast te leggen.

Hoe en met wie regelt u dat? Wat kan er geregeld worden met onderlinge afspraken. En wat kun je beter bij de bank of notaris vastleggen? Wat is een volmacht? Wat leg je vast in een levenstestament? Notaris Mw. Y.E. Cox – Vleeshouwers zal ingaan op deze en andere vragen.

Na de pauze gaan we met de bezoekers in gesprek over hun ervaringen met dit onderwerp. En u kunt dan zelf ook uw vragen aan de notaris stellen.

Praktische informatie
Op maandag 13 mei bent u van harte welkom vanaf 19.00 uur in het Alzheimer Café bij Vivent De Hooghe Clock, Klokkenlaan 85, 5231 AP ‘s-Hertogenbosch. Het programma begint om 19.30 uur en tussendoor is er een pauze. De avond wordt afgesloten om 21.30 uur. De toegang is gratis.

Voor meer informatie kunnen belangstellenden contact opnemen met Vivent afdeling Behandeling & Consultatie via Beppie Schothorst, casemanager dementie, telefoon: 06 – 52 60 94 02 of met Marieke Soontiëns, psycholoog, telefoon: 073 – 645 41 77. Of kijk op de website van Vivent www.vivent.nl.

Over Vivent
Vivent is dé zorgexpert in ’s-Hertogenbosch en omgeving. Met onze expertise bieden we bij u thuis en vanuit onze woonzorgcentra de beste zorg. Elke dag opnieuw zijn we geïnteresseerd in hoe het met u gaat, wat u wilt en wat er mogelijk is. Overleg tussen onze professionals en u is de basis voor goede zorg. U beslist zelf hoe u uw zorg wilt invullen. Wij hebben de mensen, de kennis, de ervaring en de technologie in huis om u te helpen het beste uit uw dag te halen. Samen met u beleven we mooie momenten. Vivent is werkzaam in de gemeenten Boxtel, Haaren, ‘s-Hertogenbosch, Meierijstad, Sint-Michielsgestel, Vught en Vlijmen. Bij Vivent werken bijna 1500 medewerkers en ruim 800 vrijwilligers.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

Reacties

article
41532
Wie regelt mijn belangen als ik dat zelf niet meer kan?
Op maandag 13 mei a.s. wordt in Vivent De Hooghe Clock te ’s-Hertogenbosch weer een
https://heusden.nieuws.nl/nieuws/20190416/wie-regelt-mijn-belangen-als-ik-dat-zelf-niet-meer-kan/
2019-04-16T09:33:12+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/159/2019/03/28183531/dependent-100345__340.jpg
Nieuws