Energiek Heusden start nieuwe campagne voor isolatie van woningen

Foto: Energiek Heusden

Begin mei start de nieuwe actie van Energiek Heusden voor het isoleren van woningen in Heusden. Opnieuw is hierbij de samenwerking gezocht met Susteen, een professionele, landelijk opererende organisatie op het gebied van verduurzaming van woningen.

Met een brief van wethouder Mart van der Poel worden woningeigenaren uitgenodigd om voor hun woning een isolatie advies te laten opstellen. Dit advies komt tot stand op basis van een zogenaamd “keukentafel gesprek” bij de inwoners waarbij de gecertificeerde adviseur van Susteen de mogelijkheden en onmogelijkheden van isolatie van de woning bespreekt.

Daarna ontvangt de deelnemer een rapport waarin e.e.a. is samengevat. Als er isolatie mogelijk is dan omvat het rapport op verzoek ook een of meerdere vrijblijvende offertes van regionale ondernemers om de werkzaamheden te laten uitvoeren.

Wat zijn de kosten?
Energiek Heusden heeft in samenwerking met de Gemeente Heusden en Susteen een bijzonder scherp aanbod opgesteld. Voor slechts € 20 krijgt de wooneigenaar namelijk een uitstekend isolatie advies over de mogelijkheden om de woning duurzamer en comfortabeler te maken. Bovendien krijgen (nieuwe) leden van Energiek Heusden een zogenoemde “cash back” van eveneens € 20. In feite krijgen zij dus een gratis isolatie advies.

Daarnaast heeft de gemeente Heusden een subsidieregeling in het leven geroepen waarmee de wooneigenaar, onder voorwaarden, een deel van de investering in de eigen woning terug ontvangt. Meer informatie hierover kunt is te lezen op de site van de Gemeente Heusden (www.heusden.nl).

Aanmelden
Met deze actie van Energiek Heusden kan een groot aantal woningeigenaren fors besparen op de energierekening en tevens het wooncomfort verhogen. Veel huizen van voor 1985 zijn niet of zeer matig geïsoleerd en juist voor deze woningen is “Heel Heusden Isoleert” bedoeld.

Inschrijven kan via de site: www.energiekheusden.nl/hhi. Wie niet over internet beschikt kan het aanmeldingsformulier ook bij de gemeente opvragen.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

Reacties