Feeën en Ballerina’s in de tuin

Foto: Open Tuinen

Donderdag 30 mei, Hemelvaartsdag zwaait de tuinpoort open in vier tuinen in Midden Brabant. Tuinliefhebbers, bloemenmensen en natuurgenieters, wees welkom in de tuinen in Kaatsheuvel, Loon op Zand en Drunen.

In de late lente zijn de hoge sieruien de pronkstukken in de tuin. Dansend in de wind op hun hoge stelen lijken ze wel ballerina’s. De feeërieke bloemen van de Irissen horen ook erbij in dit seizoen, net zoals de kleurige Akeleien. De eerste rozen openen hun knoppen. De rododendrons geven veel kleur en het zoemt rondom van de bijen die druk op zoek zijn naar honing. En op de achtergrond kleurt alles frisgroen.

Er zijn 4 tuinen  open van 10.00 tot 17.00 uur.
< De Dijkgaerd, Zuidhollandsedijk 1, Kaatsheuvel   www.dedijkgaerd.nl      tel 0416-272936
< Ons Buiten, Kraanven 10, Loon op Zand,  tel.  0416-363959
< Hof ’t Einde, Bergstraat 66, Loon op Zand  www.hofteinde.nl     tel. 0416-365455
< Tuin De Dwerg, Kleinestraat 17, Drunen  tel. 0416-853363

De tuinen variëren in grootte van 1000 m2 tot maar liefst 1 hectare. Ze zijn allen door de tuineigenaren zelf ontworpen en aangelegd en worden met veel liefde onderhouden. De tuinen zijn daardoor heel gevarieerd, met soms uitbundig bloeiende borders, maar ook bijzondere bomen en mooie doorzichten naar het landschap. In de diverse tuinen zijn vaak plantjes te koop uit eigen tuin.

Entree voor de tuinen tijdens de open dagen is € 2,50 p.p.p.t  inclusief een consumptie.

De tuinen liggen niet al te ver van elkaar, dus doe sportief en neem de fiets. Uitgebreide informatie, inspirerende foto’s van de tuinen en routebeschrijving zijn ook te vinden op www.tuinenmiddenbrabant.nl.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen