Mini Tentoonstelling in Bibliotheek Vlijmen

Foto: Bibliotheek Heusden

Tot 13 juli is in de Bibliotheek van Vlijmen een kleine expositie te zien rondom het werk van de populaire Britse Illustrator Quentin Blake. In de tentoonstelling krijg je een goed beeld van hoe zijn werk tot stand komt en zijn bijzondere samenwerkingen met schrijvers, waaronder natuurlijk Roald Dahl.

Quentin Blake heeft voor deze expositie zelf een keuze gemaakt uit de door hem geïllustreerde boeken om zijn denkproces als kunstenaar te laten zien. Bezoekers kunnen zelf met een gratis werkboekje aan de slag. Je kunt ervaren welke momenten in een verhaal je kiest om te illustreren, wat er gebeurt in de tekeningen, hoe je personages tot leven brengt, en waar een illustrator allemaal aan moet denken.

Kom zelf illustreren ( 9-12 jaar):
Zaterdag 22 juni 11.30 – 12.30 uur De baard van Meneer Griezel
Meneer Griezel heeft een vreselijke harige, stekelige, stinkende baard die hij nooit wast. Nooit.  Het zit vol met overblijfsels van zijn maaltijden. Wil jij zijn baard nog viezer maken?

Zaterdag 6 juli 11.30 -12.30 uur  De vogelboom van de Griezels
De grote dode boom van de Griezels zit elke woensdag vol met vogels die zijn blijven plakken aan de takken. Er is zelfs een prachtig gekleurde Rolmopsvogel. Help jij mee om andere kleurrijke vogels te bedenken?

Deelname aan de workshops is gratis na aanmelding via onze website. Meld je snel aan want vol=vol.

Mini tentoonstelling Quentin Blake – Huis van het Boek 3 juni t/m 13 juli de Bibliotheek Vlijmen Gratis te bekijken tijdens openingstijden (inclusief gratis werkboekje)

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

 

Reacties